V okresoch Tvrdošín a Námestovo evidujú 18 pozitívnych výsledkov testovania
04 | 07 | 2020 I SITA

Dvanásť z potvrdených prípadov je neplnoletých osôb, ktoré boli v kontakte na športovom sústredení.


Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚZV) so sídlom v Dolnom Kubíne eviduje v súčasnosti 18 pozitívnych výsledkov testovania. Dvanásť z potvrdených prípadov je neplnoletých osôb, ktoré boli v kontakte na športovom sústredení. Ostatné prípady sú ich úzke kontakty, s výnimkou jedného importovaného prípadu zo zahraničia bez epidemiologickej súvislosti.

Agentúru SITA o tom informoval Marek Eliáš z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Ako dodal, zdravotný stav všetkých pozitívnych osôb je dobrý a nevyžaduje si hospitalizáciu.

Odborní pracovníci príslušných RÚVZ zabezpečili v prípade potvrdených prípadov nákazy vírusom SARS-Cov-2 všetky potrebné protiepidemiologické opatrenia. „Pri potvrdených prípadoch vykonávajú epidemiologické vyšetrovanie a pri úzkych kontaktoch nariadili domácu izoláciu a testovanie na ochorenie Covid-19,“ priblížil Eliáš.

USA vyslali do Juhočínskeho mora dve lietadlové lode
Spojené štáty vyslali do Juhočínskeho mora dve lietadlové lode, a to v rovnakom čase, keď Čína v týchto strategických vodách, ktoré sú predmetom politického súperenia, uskutočňuje vojenské cvičenie. Čítať ďalej
04 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Naďalej pokračuje aj aktívne vyhľadávanie ďalších osôb, ktoré boli v kontakte s pozitívne potvrdenými osobami, a odber klinických vzoriek na koronavírus sa uskutočňuje aj u podozrivých osôb, repatriantov a ďalších indikovaných osôb. „Preto je predpoklad, že počet potvrdených prípadov bude ešte narastať,“ upozornil Eliáš.

RÚVZ v Dolnom Kubíne spolupracuje pri protiepidemiologických opatreniach so samosprávami, vyššími územnými celkami a všetkými zainteresovanými subjektmi. Zároveň vydal odporúčania zatvoriť letné školy a neorganizovať hromadné podujatia.

Nemecké zákony zakážu fotografovanie intímnych partií druhých ľudí bez povolenia
Za fotku intímnych partií na dva roky do basy. Čítať ďalej
04 | 07 | 2020 | SITA