Putin privíta vo vlasti všetkých Rusov
04 | 07 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Ruský prezident považuje nedostatok pracovných síl za vážne obmedzenie rozvoja ekonomiky. Napísal Life.ru.


Prezident Ruskej federácie Vladimír Putin je presvedčený, že krajina potrebuje nových občanov a zaujíma sa tiež o prílev skutočne „ruských“ migrantov.

„Podľa môjho najhlbšieho presvedčenia potrebuje Rusko prílev nových občanov. Budeme sa usilovať nielen o zvýšenie pôrodnosti doma v krajine, ale aj o prílev nových ľudí, ktorí majú pocit, že sú Rusi v širšom zmysle slova,“ povedal Putin na stretnutí s pracovnou skupinou pre zmeny a doplnenia ruskej ústavy.

Podľa Putina s terajším rozvojom hospodárstva bude čoskoro v Rusku nedostatok domácich pracovníkov, čo predstavuje vážne obmedzenie napredovania krajiny.

Prezident Ruskej federácie Vladimír Putin už v apríli tohto roka podpísal zákon, ktorý zjednodušuje získavanie ruského občianstva. Nový zákon tiež zrušil viacero požiadaviek pre občanov bývalého Sovietskeho zväzu, aby mohli získať ruské občianstvo.

Moskva žiada OBSE preveriť, ako ČR plní záväzky v boji proti nacizmu a rasizmu
Rusko vyzýva Česko, aby dodržiavalo medzinárodné záväzky v boji proti neonacizmu, a apelovalo aj na štruktúry Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), aby v tejto súvislosti posúdili dianie v ČR. Podľa agentúry TASS to uviedol stály... Čítať ďalej
03 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR