Osoby s chronickými ochoreniami dýchacích ciest nemusia od 4. júla nosiť v interiéri rúška
03 | 07 | 2020 I SITA

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR) rozšíril výnimky týkajúce sa prekrytia horných dýchacích ciest ľudí s chronickými ochoreniami dýchacích ciest, s dychovou nedostatočnosťou a pre osoby s kožnými ochoreniami tváre, u ktorých by nosenie rúška mohlo viesť k zhoršeniu stavu.


Opatrenia sa týka nosenia rúšok v interiéri a v prostriedkoch verejnej dopravy a začína platiť od soboty 4. júla od 06:00. Agentúru SITA o tom informoval Marek Eliáš z ÚVZ SR.

ÚVZ súčasne odporúča vychádzať a pohybovať sa na verejnosti v priestoroch exteriérov s prekrytím horných dýchacích ciest, akým je napríklad rúško, šál, šatka pre osoby neuvedené vo výnimkách vyššie, pokiaľ je ich vzdialenosť od osôb, ktoré s nimi nežijú v spoločnej domácnosti menšia ako dva metre.

Sklenka na polícii vypovedá o Ficovi. Multimilionár Fiľo sa mu mal zahryznúť do krku
Bývalý sudca Vladimír Sklenka pred vyšetrovateľmi vypovedá o vzťahoch medzi ružomberským multimilionárom Milanom Fiľom a expremiérom Robertom Ficom. Podľa Sklenku sa mal Fiľo v prípade súdneho sporu týkajúceho sa ružomberských papierní Ficovi... Čítať ďalej
03 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok