Matovič odcestoval do Varšavy na summit premiérov krajín V4
03 | 07 | 2020 I TASR

Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) odcestoval v piatok do Varšavy, kde sa zúčastní na stretnutí premiérov krajín Vyšehradskej štvorky (V4).


Pred summitom sa Matovič v rámci prvej návštevy Poľska vo funkcii bilaterálne stretne s poľským premiérom Mateuszom Morawieckym, informoval tlačový odbor Úradu vlády SR. Matoviča s predsedami vlád Českej republiky Andrejom Babišom a Maďarska Viktorom Orbánom privíta ich poľský kolega Morawiecki i prezident Andrzej Duda.

Ústrednými témami stretnutia budú viacročný finančný rámec Európskej únie na roky 2021-27 a fond na obnovu, ktorý má členským krajinám Európskej únie pomôcť opätovne naštartovať ekonomiky postihnuté pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2.

Hipš upozornil Matoviča na cyperské schránkové firmy, v ktorých je Kollár spoločníkom
Juraj Hipš, predseda strany SPOLU, vyzval premiéra Igora Matoviča aby sa zameral na niektoré firmy Borisa Kollára. Predseda parlamentu je totiž spoločníkom vo firmách, ktoré dlhodobo nepodávajú účtovné závierky a daňové priznania. Čítať ďalej
03 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok


Šéfovia vlád sa budú venovať aj situácii v súvislosti s migráciou a ďalším aktuálnym európskym otázkam. Pri tejto príležitosti Babiš formálne odovzdá rotujúce predsedníctvo vo Vyšehradskej štvorke Poľsku, informuje úrad českej vlády. Poľsko sa ročného predsedníctva v zoskupení oficiálne ujalo 1. júla.

Premiéri krajín V4 sa naposledy osobne stretli 11. júna v Lednici v Českej republike. Lídri vtedy podporili spoločný postup EÚ v súvislosti s krízou spôsobenou pandémiou koronavírusu, pričom zdôraznili spravodlivosť, čo sa týka prerozdeľovania prostriedkov z fondu.