Hromadné prepúšťanie sa týka aj Košického kraja, o prácu príde 129 zamestnancov
03 | 07 | 2020 I SITA

Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) eviduje od posledného júnového týždňa v Košickom kraji dve nahlásené hromadné prepúšťania. O prácu príde 129 zamestnancov.


Agentúru SITA o tom informovala Mária Hrehová z kancelárie generálneho riaditeľa ÚPSVaR. „Na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny Košice bolo nahlásené prepúšťanie z oblasti výroby surového železa, počet ohrozených zamestnancov je 61,“ uviedla Hrehová.

Ako ďalej dodala, ďalších 68 zamestnancov je ohrozených v oblasti výroby iných čerpadiel, pričom prepúšťanie bolo nahlásené na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny Spišská Nová Ves.

Poľsko je podľa premiéra vzorom boja proti korupcii a komunizmu
Poľsko je vzorom boja proti komunizmu, korupcii a ochoreniu Covid-19. Čítať ďalej
03 | 07 | 2020 | SITA


Názvy spoločností, ktoré nahlásili hromadné prepúšťanie, Hrehová nekonkretizovala, odvolávajúc sa na zákon o službách zamestnanosti. Podľa neho môžu názvy spoločností zverejňovať, len ak majú ich súhlas, pričom v tomto prípade ho nemajú.

Prepúšťanie by sa nemalo týkať košických oceliarní. „U. S. Steel Košice neohlásil hromadné prepúšťanie,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca spoločnosti U. S. Steel Košice Ján Bača.