Bratislavské Staré mesto tvrdí, že škôlky v jeho pôsobnosti sú pre deti bezpečné
03 | 07 | 2020 I SITA

Bratislavské Staré Mesto tvrdí, že škôlky v jeho pôsobnosti sú pre deti bezpečné. Reaguje tak na štrvtkovú správu o dvoch potvrdených prípadoch koronavírusu v súkromnej škôlke na Gajovej ulici.


"Mestská časť Bratislava - Staré Mesto má v júli otvorených 9 z 19 materských škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Dve deti, u ktorých potvrdili ochorenie COVID-19, nenavštevujú ani jednu z nich, ale súkromnú materskú školu na Gajovej ulici," uviedla mestská časť.

Materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Starého Mesta kontinuálne dodržiavajú všetky opatrenia na minimalizovanie rizika nákazy ochorením Covid-19.

"Zaviedli sme povinné meranie teploty každý deň pri príchode do škôlky, častú dezinfekciu rúk, zákaz vstupu do priestorov materskej školy tretím osobám, čiže aj rodičom," dodala mestská časť a doplnila, že v prípade potreby má k dispozícii 2-tisíc rýchlotestov, ktoré môže okamžite využiť.

Na Slovensku pribudlo ďalších 20 prípadov nového koronavírusu
Počas štvrtka (2. 7.) pribudlo na Slovensku 20 prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo tak Slovensko má 1720 prípadov. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na stránke covid-19.nczisk.sk. Čítať ďalej
03 | 07 | 2020 | TASR