Prievidzský Regionálny úrad verejného zdravotníctva nariadil zatvoriť šesť prevádzok predajní zmrzliny
02 | 07 | 2020 I TASR

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Prievidza so sídlom v Bojniciach nariadil zatvoriť vo svojej územnej pôsobnosti šesť prevádzok predajní zmrzliny.


Urobil tak v nadväznosti na epidemiologickú situáciu v súvislosti s novým koronavírusom. Informoval o tom vo štvrtok na svojej internetovej stránke. RÚVZ zároveň dementoval informáciu, že zákazníci, ktorí navštívili tieto prevádzky, majú zostať v domácej izolácii z dôvodu, že je u nich riziko nákazy ochorením COVID-19 vysoké.

"V prípade zákazníkov ide o krátkodobý kontakt s personálom, ktorý bol vybavený potrebnými ochrannými pracovnými prostriedkami, a prevádzkovateľ splnil povinnosti vyplývajúce z legislatívy a nariadených opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR vrátane dôkladnej dezinfekcie pracovných plôch," ozrejmili epidemiológovia s tým, že možnosť prenosu ochorenia COVID-19 je za splnenia všetkých potrebných povinností nízka.

„My nie sme prilepení na stoličkách a vydierať sa nenecháme," vyhlásil Kollár
Vládna koalícia môže bez problémov fungovať ďalej so 78 poslancami. Pre médiá to dnes uviedol predseda parlamentu Boris Kollár v reakcii na kritiku, že jeho hnutie Sme rodina môže prípadným odchodom „povaliť" súčasnú koalíciu. Čítať ďalej
02 | 07 | 2020 | SITA


Úrad sleduje vývoj epidemiologickej situácie vo svojej územnej pôsobnosti a zabezpečuje všetky potrebné protiepidemické opatrenia s cieľom zamedziť šíreniu ochorenia COVID-19. "V potvrdených prípadoch ochorenia COVID-19 nariaďuje domácu izoláciu, rovnako aj úzkym kontaktom v ich okolí (dlhší osobný kontakt s vysokým rizikom expozície – napríklad rodinní príslušníci, kolegovia a podobne) a nariaďuje im testovanie na ochorenie COVID-19," doplnili epidemiológovia.

Odber klinických vzoriek na ochorenie COVID-19 v územnej pôsobnosti RÚVZ realizuje aj u suspektných osôb, repatriantov a ďalších indikovaných osôb, a preto je predpoklad, že počet potvrdených prípadov bude ešte narastať. V okrese Prievidza pribudlo za tento týždeň do stredy (1. 7.) osem osôb pozitívne testovaných na nový koronavírus, z toho za utorok (30. 6.) ich bolo šesť, ide o rodinných príslušníkov pacientky, ktorá leží v bojnickej nemocnici na umelej pľúcnej ventilácii a je vo vážnom stave.