Orbánova popularita medzi Maďarmi jednoznačne v čase pandémie stúpla
01 | 07 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Popularita maďarského premiéra Viktora Orbána vplyvom opatrení vlády proti koronavírusovej pandémie jednoznačne stúpla. Vyplýva to z údajov prieskumu inštitútu Nézőpont zverejnených v stredu agentúrou MTI, podľa ktorých s prácou Orbána vyjadrilo spokojnosť 62 percent Maďarov.


V roku 2018 a 2019 sa pohyboval pomer spokojných s vládou premiéra Orbána okolo 50 percent, začiatkom tohto roka už tento pomer stúpol na 54 percent.

V prieskume na vzorke 1000 respondentov, vykonanom v období 24.-26. júna, dosiahol pomer spokojných s Orbánovou prácou 62 percent. Pomer nespokojných nedosiahol ani tretinu opýtaných.

Nézőpont podotkol, že za úspechom ministerského predsedu stoja razantné opatrenia, ktoré fungovali podstatne účinnejšie než v západoeurópskych krajinách.

Počet nakazených koronavírusom stúpol v Maďarsku do stredy o dvoch na 4157, pričom zomrel jeden chronicky chorý starší pacient. Počet obetí koronavírusu dosiahol 586.

Súd v USA zablokoval vydanie knihy Trumpovej netere Mary
Sudca Najvyššieho súdu amerického štátu New York v utorok dočasne zablokoval vydanie knihy o americkom prezidentovi Donaldovi Trumpovi, ktorej autorkou je jeho neter Mary, píše spravodajská stanica CNN. Čítať ďalej
01 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR