Sériový vrah zo 70. a 80. rokov sa priznal k viacerým vraždám

DeAngelo, prezývaný zabijak zo zlatého štátu (Golden State Killer), potvrdil, že je neslávne známym zabijakom a zločincom, ktorý v 70. a 80. rokoch minulého storočia vyčíňal v americkom štáte Kalifornia.


Bývalý policajt Joseph James DeAngelo známy ako "zabijak zo zlatého štátu" sa v pondelok na súde v kalifornskom Sacramente priznal k viacerým vraždám, desiatkam prípadov znásilnenia a únosov, informovala agentúra AFP.

DeAngela (74) do súdnej siene priviezli na vozíku. Na sebe mal oranžovú väzenskú kombinézu a kryt tváre a na sudcove otázky podľa AFP odpovedal jednoducho slovami "áno", "nie" a "vinný".

NAKA zasahuje v centrále Sociálnej poisťovne (aktualizácia)
Razia má súvisieť s Marianom Kočnerom. Čítať ďalej
30 | 06 | 2020 | Peter Haluza, SITA


Prokurátorka Amy Hollidayová povedala, že DeAngelo sa priznal k 13 bodom vraždy prvého stupňa s cieľom vyhnúť sa trestu smrti, uvádza na svojej webovej stránke spravodajská stanica CNN. DeAngelovi podľa Hollidayovej štát Kalifornia vymeral 11 za sebou nasledujúcich doživotných trestov odňatia slobody bez možnosti predčasného prepustenia. Podľa Hollidayovej sa muž vzdáva práva na odvolanie.

DeAngela identifikovali a zadržali v apríli 2018. Polícia ho sledovala a nakoniec aj dolapila vďaka zhode jeho DNA so vzorkami získanými zo starých vrážd.

Náraz roztrhol Octaviu na dve časti (foto)
Český vodič vošiel do jazdnej dráhy kamiónu. Čítať ďalej
30 | 06 | 2020 | Peter Haluza