Polícia začína pociťovať personálne a technické problémy, tvrdí Lučanský (aktualizácia)
30 | 06 | 2020 I Peter Haluza, SITA

Jedným z dôvodov Lučanského odstúpenia je aj oklieštenie jeho právomocí pri menovaní policajných funkcionárov.


"Nechcem sa pozerať na to, ako sa policajný zbor politizuje," povedal v utorok a tlačovej besede odstupujúci prezident Policajného zboru SR Milan Lučanský. Ďalším dôvodom je oklieštenie jeho právomocí pri menovaní policajných funkcionárov.

Podľa neho viacero útvarov začína pociťovať svoju nefunkčnosť a aj personálne a technické problémy.

Lučanský skončí vo funkcii ku koncu augusta.

Aktualizované 30. 6. o 14.50. hod.: 

Lučanskému sa nepáči, že mu niektorí predstavitelia vládnej koalície deklarujú nedôveru „na dennodennej báze“. Zdôraznil, že ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) si váži ako človeka, no ten sa „nie celkom orientuje v polícii“.

Pokiaľ ide o meno jeho možného nástupcu, Lučanský podľa vlastných slov počul viaceré mená, komentovať ich však nechce. „Nie som stotožnený s tým, že by som vstupoval so politiky alebo politickej strany,“ dodal Lučanský.

Nedôvera Lučanského voči MV potvrdzuje obavy z politizácie polície, tvrdí Pellegrini
Nedôvera Milana Lučanského voči súčasnému vedeniu Ministerstva vnútra (MV) SR potvrdzuje obavy z politizácie polície. Na sociálnej sieti to uviedol podpredseda parlamentu a expremiér Peter Pellegrini v reakcii na rozhodnutie Lučanského odísť z čela... Čítať ďalej
30 | 06 | 2020 | TASR


Ministerstvo vnútra SR potvrdilo, že Lučanský dnes doručil ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi žiadosť o uvoľnenie zo služobného pomeru v štátnej službe príslušníka policajného zboru s dvojmesačnou výpovednou lehotou, teda do 31. augusta. Minister vnútra žiadosť prijal a Milanovi Lučanskému poďakoval za doterajšiu spoluprácu.

„Hoci sa s pánom Lučanským v mnohých témach zhodujeme, existuje aj viacero oblastí, v ktorých máme odlišný názor na to, ako by mal policajný zbor vyzerať a fungovať. Pánovi Lučanskému však ďakujem a verím, že dokážeme konštruktívne fungovať aj zvyšné dva mesiace vzhľadom na náročné obdobie, pred ktorým stojíme v súvislosti s možnou druhou vlnou pandémie koronavírusu,“ uviedol minister.

NAKA zasahuje v centrále Sociálnej poisťovne (aktualizácia)
Razia má súvisieť s Marianom Kočnerom. Čítať ďalej
30 | 06 | 2020 | Peter Haluza, SITA