Ikonický akt Marilyn Monroe zmenil majiteľa: Za koľko sa legendárne dielo vydražilo?
29 | 06 | 2020 I Timotej Dudka

Legendárny akt Marilyn Monroe († 36) s podpisom zakladateľa Playboya Hugha Hefnera († 91) sa vo štvrtok vydražil za viac ako 8 000 eur, informuje portál Aha!


Fotografia Toma Kelleyho zdobila stránky úplne prvého čísla Playboya vydaného v decembri 1953, ktorý si Monroe musela sama kúpiť, aby si materiál o sebe mohla prezrieť. „Tento akt pomohol Marilyn ku hviezdnej kariére a zároveň posilnil časopis Playboy, ktorý sa stal ikonickou súčasťou americkej kultúry,“ vyhlásil zástupca aukčného domu Nate D. Sanders Auctions pre Fox News.



Za ikonickú snímku s názvom Red Velvet s rozmermi 76 x 93 cm pritom božská MM dostala zaplatené iba 50 dolárov! Odvážnymi snímkami si vtedy navyše aj celkom zavarila. Amerika 50. rokov na publikované fotografie slávnych herečiek nebola pripravená a filmové štúdiá chcela akty ututlať. Herečka na rady však nedala a hrdo sa k snímkam hlásila. Meno nového majiteľa aktu aukčná sieň neoznámila.

Hefner s Marilyn začínal a pri nej aj skončil. V roku 1992 si zakúpil miesto posledného odpočinku priamo vedľa slávnej ikony, a to za vyše 70 000 eur. Obaja sú pochovaní vedľa seba na cintoríne v Los Angeles.

Kim Kardashian predviedla neuveriteľný osí driek: Ľudia ju podozrievajú, že si vyoperovala rebrá! (VIDEO)
Jedna z najslávnejších svetových osobností Kim Kardashian (39) sa na sociálnych sieťach pochválila videom, na ktorom hrdo predvádza svoj osí pás. Je tak úzky, že v mnohých svojich fanúšikov vyvolal špekulácie, či náhodou nepodstúpila nejakú... Čítať ďalej
28 | 06 | 2020 | Redakcia HD