Búrka vážne poškodila dve cesty v okrese Revúca, vyhlásili mimoriadnu situáciu
29 | 06 | 2020 I TASR

Mimoriadna situácia platí od pondelka od 13.00 h pre celý okres Revúca. Vyhlásil ju krízový štáb po tom, ako v nedeľu (28. 6.) podvečer postihli viaceré miesta v okrese silné prívalové dažde, pričom vážne poškodili cestu druhej a tretej triedy.


Ako pre TASR uviedol prednosta Okresného úradu v Revúcej Peter Balogh, najvážnejšie búrka poškodila cestu druhej triedy medzi Muráňom a Prednou Horou. "Táto cesta je úplne uzatvorená, pričom ľudia, ktorí na Prednej Hore pracujú alebo tam bývajú, sa tam dostanú po ceste, ktorá vedie cez Muránsku planinu. Rovnako tadiaľ môžu prechádzať aj záchranárske zložky," uviedol. Obnova tejto cesty môže trvať aj niekoľko mesiacov. "Zhruba polkilometrový úsek treba postaviť nanovo," dodal.

Poškodená je aj cesta tretej triedy do obce Muránska Zdychava. Cesta je tam však prejazdná v jednom jazdnom pruhu. Keďže popri ceste tečie rozvodnený potok Zdychava, situácia sa môže ešte zmeniť. "Obnova tejto cesty môže trvať aj niekoľko týždňov," doplnil prednosta.

Škody zatiaľ nevyčíslili, pôjde však o vysoké sumy. Už krátko po búrke začal pracovať na Zdychave bager, ktorý čistí a upravuje koryto potoka.

AKTUÁLNE: Hasiči zasahujú pri zrážke osobného auta s kamiónom (foto)
Hasiči z Čadce a Kysuckého Nového Mesta momentálne zasahujú pri zrážke osobného auta s kamiónom v katastri Kysuckého Lieskovca, okres Kysucké Nové Mesto. Čítať ďalej
29 | 06 | 2020 | TASR