Líbyjský migrant bol obvinený z trojnásobnej vraždy, ktorá sa uskutočnila minulý týždeň
28 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Líbyjský rodák Khairi Saadallah bol obvinený z trojnásobnej vraždy, ktorá sa uskutočnila minulý týždeň v meste Reading. Útok, ktorý pôvodne vyšetrovala britská protiteroristická polícia, bol zameraný na homosexuálov, informuje portál RT.


25-ročný migrant bol obvinený z trojnásobnej vraždy a troch pokusov o vraždu. Útok nožom z 20. júna v parku mal za následok, že traja ľudia zomreli a najmenej traja ďalší boli zranení.

Hoci bol Saadallah vyšetrovaný britskou protiteroristickou políciou, v uvedených obvineniach sa nakoniec nenachádzal žiadny odkaz na terorizmus.

Útok sa uskutočnil minulú sobotu vo Forbury Gardens v Readingu. Tri z obetí zomreli na mieste činu, zatiaľ čo ďalšie tri boli odvezené do nemocnice a všetky boli odvtedy prepustené.

Úrady zatiaľ nezverejnili motív podozrivého. Avšak vzhľadom na to, že všetci traja z tých, ktorí zomreli, sú homosexuáli a útok sa časovo zhodoval s mesiacom Pride Month, ktorý sa vyznačuje mnohými LGBT udalosťami v celej Veľkej Británii, niekoľko mediálnych médií namierilo prstom na homofóbiu.

Taliban odmieta tvrdenia, že v Afganistane útočil na podnet ruských agentov
Afganské fundamentalistické hnutie Taliban v sobotu odmietlo medializované správy, podľa ktorých jeho bojovníci dostali odmenu od moskovských špiónov za zabitie amerických jednotiek v Afganistane. Čítať ďalej
27 | 06 | 2020 | TASR


Saadallah otvorene vyjadril svoje znechutenie voči homosexuálom. Informovali o tom noviny Sun, citujúc migranta: "V mojej krajine by sme nechali popraviť ľudí, ako ste vy."

Saadallah prišiel do Spojeného kráľovstva ako nelegálny prisťahovalec v roku 2012, pričom utiekol kvôli chaosu líbyjskej vojny, ktorý bol vyvolaný zvrhnutím Muammar Kaddáfího. V roku 2018 mu bol udelený azyl.

V oblasti, kde má Irán sieť tunelov na výrobu rakiet, zaznamenali silný výbuch
V Iráne v piatok ráno zaznamenali silný výbuch, ku ktorému došlo zrejme v horskej oblasti východne od metropoly Teherán. Podľa analytikov sa v tejto lokalite nachádza podzemný tunelový systém, kde sa vyrábajú rakety, informovala v sobotu agentúra... Čítať ďalej
28 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR