Neprirodzená diéta vychudnutej Adele (32): Kilá sa čoskoro vrátia, varuje odborníčka
27 | 06 | 2020 I Timotej Dudka

Za pomerne krátke obdobie schudla o neuveriteľných 45 kilogramov a teraz speváčka Adele (32) nenechá v kľude takmer nikoho. Fanúšikovia na sociálnych sieťach riešia jej vychudnuté telo i prepadnuté líca. Špekuluje sa o špeciálnej diéte aj anorexii. Čo si o rýchlej premene Adelinej figúry myslia odborníci?


Ako píše portál Blesk, držiteľka Grammy Adele sa k tretiemu výročiu požiaru Grenfell Tower v Londýne objavila pred kamerou vo voľnom oblečení, s copom a s unaveným výrazom v tvári. A fanúšikovia sa pýtajú, ako je možné schudnúť toľko kilogramov za tak krátku dobu.

„Za mňa nemá zmysel riešiť, za ako dlho je ideálne zhodiť a koľko. Všeobecne platí, že treba chudnúť tak, aby to bolo dlhodobo udržateľné. Teda žiadne rýchle zázraky, ale kvalitnú stravu. Jedálniček postavený na skutočnom jedle, k tomu pohyb v priebehu každého dňa ako to len ide, pobyt vonku, dostatočný spánok, zvládanie stresu,“ vysvetlila pre Blesk.cz špecialistka na zdravotnú prevenciu a výživu PharmDr. Margit Slimáková.

Kucherenko urážlivo komentovala schudnutie speváčky Adele. A strhla sa mela!
Šokujúca premena speváčky Adele (32) je pestro riešená aj v kruhoch silikónových modeliek. Silvia Kucherenko (36), na adresu držiteľky Grammy uviedla, že jej schudnutá postava, ktorá veľa fanúšikov vydesila, je lepšia ako jej predchádzajúca podoba... Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | Timotej Dudka


Pri takejto prospešnej starostlivosti budeme podľa odborníčky nielen zdraví, ale telo si nájde aj správnu hmotnosť. „Takéto jedlo chutí a zasýti, takýto režim prospieva. Cítime sa skvele a radi budeme pokračovať, a preto ani nehrozí návrat stratených kilogramov a potreba ďalšej diéty, ako je to s bežnými neprirodzenými diétami,“ vysvetľuje Slimáková.

V prípade Adele údajne išlo o takzvanú Sirtfood diétu. Prvý týždeň je najintenzívnejší - to sa pijú len zeleninové džúsy a smie sa skonzumovať len 1000 kalórií denne. Jedlá obsahujúce polyfenoly, napríklad sóju, fazuľu, zelený čaj či jablká. Tie dokážu v tele aktivovať sirtuíny, teda enzýmy, ktoré pomáhajú pri spaľovaní tukov. Pri tomto procese navyše dochádza k očiste tela od škodlivých látok.

Nutričná špecialistka ale v také zázraky rozhodne neverí. „Za mňa je to typická neprirodzene obmedzujúca strava, dlhodobo nič chutného ani udržateľného. Ponúkne rýchle schudnutie a buď postupný nárast hmotnosti, alebo potrebu udržiavať získanú štíhlosť ďalšími neprirodzenými diétnymi zásahmi,“ dodala odborníčka.

Maradona je Boh: Talianska televízna moderátorka vzdáva poctu nástennej maľbe Maradonu
Atraktívna televízna moderátorka Floriana Messinová vzdala poctu bývalému argentínskemu futbalistovi Diegovi Maradonovi, ktorý si so svojim klubom Neapol získal idolský štatút a priviedol ich k úžasným úspechom na konci 80. a začiatkom 90. rokov,... Čítať ďalej
26 | 06 | 2020 | Marek Molnár


Ozývajú sa však aj hlasy, že speváčka Adele trpí anorexiou. Psychická porucha začína najčastejšie vo veku medzi 14-18 rokmi života, ale môže sa objaviť skôr či neskôr. V prípade Adele by mohla súvisieť s jej rozvodom. 

„Často začína ako reakcia na nejakú novú životnú situáciu či udalosť, s ktorou sa daný jedinec nedokáže vysporiadať. Anorektici sa snažia úmyselne znižovať svoju hmotnosť. Jedinec to úmyselne vyvoláva znižovaním príjmu tekutín a potravy, zvyšovaním energetického výdaja cvičením. K ďalším využívaným prostriedkom patrí vyprovokované zvracanie, hnačky, preháňadlá,“ opísala terapeutka Monika Plocová.

Jan Kraus šokuje: Má nepriateľov a užíva si to!
Jan Kraus patrí medzi ostro sledované české osobnosti, ktoré rozdeľujú národ na dva tábory. Okrem fanúšikov má teda aj mnoho nepriateľov. Obľúbený moderátor je za to ale rád. Ako to vysvetľuje? Čítať ďalej
27 | 06 | 2020 | Timotej Dudka