Hasiči zasahujú po prívalovom daždi, najvážnejšia situácia je v Žilinskom kraji
27 | 06 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Po prívalovom daždi, ktorý v piatok (26. 6.) zasiahol Slovensko, absolvovali hasiči takmer 60 výjazdov. Najvážnejšia situácia je momentálne v Žilinskom kraji, kde ich pomoc potrebovali v 24 prípadoch. Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) o tom informuje na sociálnej sieti.


V Trnavskom a Prešovskom kraji privolali hasičov k 10 udalostiam, v Košickom kraji zasahovali v súvislosti s intenzívnym dažďom deväťkrát. "Pomoc hasičov bola potrebná najmä pri odčerpávaní vody zo zatopených cestných komunikácií, pivníc a priestorov rodinných domov, pri odstraňovaní popadaných stromov z ciest, striech a elektrických vedení. Na mnohých miestach hasiči naďalej zasahujú," uviedlo Prezídium HaZZ.

Podľa riaditeľa Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline Jaroslava Kapusniaka je najvážnejšia situácia v Liptovských Sliačoch v okrese Ružomberok. "Nad obcou sa pravdepodobne vybrežil miestny potok a najvážnejšia situácia je momentálne v jej spodnej časti. Nasadené sú profesionálne hasičské jednotky, zaktivizované sú dobrovoľné hasičské zbory obcí a pomáhajú aj občania," doplnil Kapusniak.

Pavol V. obvinený v kauze lustrácií ide do väzby
Pavol V. obvinený v kauze lustrácií ide do väzby. Rozhodol o tom sudca Okresného súdu Bratislava III z dôvodu, že by mohol na slobode ovplyvňovať svedkov. TASR o tom informoval hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Čítať ďalej
26 | 06 | 2020 | TASR