Rezort dopravy finalizuje zmenu fungovania príspevku na rekreáciu
26 | 06 | 2020 I SITA

Ministerstvo dopravy a výstavby analyzuje možnosti zníženia sadzby dane z pridanej hodnoty na služby v cestovnom ruchu.


Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDV) finalizuje zmenu fungovania príspevku na rekreáciu. Štát by mal po novom namiesto zamestnávateľov uhrádzať 55 % (275 eur) z maximálnej výšky príspevku 500 eur. Rezort im tak chce zmierniť negatívne následky koronakrízy.

"Materiál čoskoro predložíme na rokovanie vlády. Pri vyplácaní príspevkov na rekreáciu máme v pláne nahradiť zamestnávateľa štátom a zavedenie plánujeme ihneď po schválení v Národnej rade SR," uviedlo pre agentúru SITA ministerstvo dopravy a výstavby.

Analyzuje tiež možnosti zníženia sadzby dane z pridanej hodnoty na služby v cestovnom ruchu. "Intenzívne pracujeme na prepočtoch. Ide však o prierezovú tému s inými ministerstvami a pre konečnú verziu návrhu bude nevyhnutná koordinácia s Ministerstvom financií SR," priblížil rezort.

Únia autodopravcov navrhuje vypovedať zmluvu so spoločnosťou SkyToll, hrozia obnovením protestov
Predsedníctvo Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) sa spoločne s členmi rozhodlo, že pokiaľ sa nezačne konať na novom výberovom konaní a neznížia sa náklady pre dopravcov na zľavách v mýtnom systéme, tak budú pripravení obnoviť protesty.... Čítať ďalej
26 | 06 | 2020 | SITA


Ďalšie možnosti podpory podľa neho pripravuje Európska komisia, ktorá predstaví spoločnú schému pomoci. V oboch prípadoch ide o zámery z programového vyhlásenia vlády.

Vzhľadom na stále sa vyvíjajúcu situáciu vo svete v súvislosti s koronavírusom sa ministerstvo dopravy sústreďuje najmä na podporu domáceho aj príjazdového cestovného ruchu, ako aj na podporu národného portálu o cestovnom ruchu www.slovakia.travel.

"Cieľom je osloviť široké spektrum domácností, informovať a motivovať ich, aby strávili na Slovensku tohtoročnú dovolenku. Slovensko je krásna krajina, máme široké možnosti relaxu a zážitkov, ktoré oslovia aj tých najnáročnejších dovolenkárov," poznamenal rezort.

Privítal by, keby ľudia strávili tohtoročnú dovolenku na Slovensku a objavovali krásy, ktoré ponúka. "Aktuálne je nasadená rozsiahla komunikačná kampaň na Slovensku, v druhej fáze kampane sa zameriame na zahraničie, na naše najvýznamnejšie zdrojové trhy," dodalo ministerstvo dopravy.

Cestovanie do krajín mimo zoznamu je rizikové, karanténu ani Covid-19 poistenie nekryje
Cestovanie do krajín mimo zoznamu epidemiologicky bezpečných krajín je rizikové aj z pohľadu poistenia. Čítať ďalej
26 | 06 | 2020 | SITA