Prezidentka vyzvala vládnych politikov, aby dodržiavali princípy, ktoré žiadali od svojich oponentov
26 | 06 | 2020 I SITA

Pre budovanie dôvery verejnosti v spravodlivosť a inštitúcie je potrebné, aby vládni politici dôsledne dodržiavali také isté princípy, aké z opozície žiadali od svojich oponentov.


Vo svojom profile na sociálnej sieti to napísala prezidentka Zuzana Čaputová. Predseda Národnej rady SR a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár na dnešnej tlačovej konferencii v reakcii na kauzu jeho diplomovej práce vyhlásil, že nebude v politike používať svoj magisterský titul.

„S nástupom novej vlády boli oprávnene spojené veľké očakávania verejnosti. Získala silný protikorupčný mandát, aj silný mandát na zmenu výkonu politickej moci. Pre budovanie dôvery verejnosti v spravodlivosť a inštitúcie je ale potrebné, aby vládni politici dôsledne dodržiavali také isté princípy, aké z opozície žiadali od svojich oponentov,“ uviedla Čaputová.

Kollár dal pri matke svojho jedenásteho dieťaťa prednosť zrelej žene
Matka jedenásteho dieťaťa Borisa Kollára rodila deň po svojich 39. narodeninách. Čítať ďalej
26 | 06 | 2020 | Peter Haluza


Predseda mimoparlamentnej strany Spolu Juraj Hipš 23. júna informoval, že Kollár mal svoj titul magistra získať po tom, ako do svojej diplomovej práce okopíroval celé strany. Najviac strán mal skopírovať od svojho školiteľa Jozefa Minďaša. Kollár získal titul na Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici a témou jeho diplomovky bola „Zmena klímy a bioklimatický potenciál cestovného ruchu v oblasti Kysúc“.

Samotný Kollár v reakcii na to odmietol, že by bola jeho diplomová práca plagiátom. Vo svojom vyhlásení z 23. júna preto nevidel dôvod na vyvodenie politickej zodpovednosti. Zdôraznil, že prácu písal sám, a to niekoľko mesiacov. Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) ozrejmil, že nebude vyzývať Kollára na odchod z funkcie, pretože chce udržať stabilitu vládnej koalície. Ako však napísal 25. júna vo svojom profile na sociálnej sieti, s predsedom parlamentu sa o tejto téme rozprával dve hodiny. „Bola to veľmi otvorená debata a nebola márna,“ priblížil premiér.