Dražba utajovaného obrazu Karla Gotta: Napínavá dráma do poslednej chvíle!
26 | 06 | 2020 I Timotej Dudka

Dlho sa o ňom nevedelo, ale akonáhle sa o ňom ľudia dozvedeli, ihneď po ňom zatúžili. Reč je o utajovanom obraze Karla Gotta († 80) s názvom Divy spievajú prezidentovi Havlovi, ktorý bol práve vydražený v internetovej aukcii! Za koľko sa dielo predalo?


Portál Blesk informuje, že dražba, ktorá skončila vo štvrtok večer, bola napínavá. Zhruba posledný týždeň sa suma držala na čísle 650 000 Kč (takmer 25 000 eur), avšak záujemcovia zrejme čakali až do poslednej chvíle a až potom začali prihadzovať ako zmyslov zbavení. V poslednej hodinke aukcie tak padali už šesťmiestne sumy a výherca nakoniec za obraz bude musieť vyplatiť 1 200 000 Kč (takmer 45 000 eur).

Olejomaľbu, ktorá pochádza z roku 2006, vytvoril sám Maestro, avšak len málokto okrem neho o existencii diela vedel. Majiteľ, ktorý si prial zostať v utajení, sa ale zhruba osem mesiacov po smrti Gotta rozhodol obraz speňažiť.

Miro Žbirka o živote v socializme: Toto po mne chceli v Rusku!
Legendárny spevák Miro Žbirka dosiahol svetových úspechov a na hudobnej scéne sa pohybuje dlhé desiatky rokov. Spieval aj za socializmu, o čom nedávno porozprával, píše portál Stars24. Čítať ďalej
25 | 06 | 2020 | Timotej Dudka


Dielo s názvom Divy spievajú prezidentovi Havlovi putovalo do dražby na konci mája na vyvolávacej cene 1000 českých korún, ktorá niekomu pripadala ako smiešne nízka.

A to už len z toho dôvodu, že iné Gottove obrazy sa podarilo predať za šesťmiestne sumy - obraz s názvom Oldřich Nový a Anny Ondráková sa vydražil za 1 200 000 Kč a slávna Mona Lisa (ktorá má na rozdiel od tej talianskej jeden prsník vonku) dokonca za 2 040 000 korún (viac ako 76 000 eur).

Nakoniec ani obraz, na ktorom je zobrazený prezident Václav Havel v obkľúčení ôsmich krásnych dám - svetoznámych speváčok, nedopadol v aukcii zle.

Richard Müller otvorene o svojej chorobe: Je to labilné a veľmi krehké!
Spevák Richard Müller (58) svoju maniodepresívnu psychózu pred verejnosťou netají. Podľa svojich slov už ale dlho neprežil žiadny zo stavov, ktoré toto závažné duševné ochorenie sprevádzajú. Dnes sa cíti oveľa lepšie, hoci spomienky na depresívne... Čítať ďalej
23 | 06 | 2020 | Timotej Dudka