Táto vláda je plná sklamania, amaterizmu a nesplnených sľubov, povedal Pellegrini (aktualizácia)
25 | 06 | 2020 I Peter Haluza, SITA

Podľa Pellegriniho pravdepodobne ešte žiadna vláda v histórii SR nedokázala spraviť zo svojho vlastného programového vyhlásenia vlády tak rýchlo zdrap papiera a trhací kalendár.


"Musím túto vládu označiť ako vládu veľkého sklamania, vládu amaterizmu a vládu nesplnených sľubov." Na tlačovej konferencii hodnotiacej 100 dní súčasnej vlády to povedal podpredseda Národnej rady SR Peter Pellegrini.

Podľa neho pravdepodobne ešte žiadna vláda v histórii SR nedokázala spraviť zo svojho vlastného programového vyhlásenia vlády tak rýchlo zdrap papiera a trhací kalendár. Koalícia totiž nedodržiava nič, čo je v ňom napísané.

"Ešte som nezažil premiéra, ktorý sa takto alibisticky stvia k riadeniu štátu. Raz je to konzílium, raz je to neviem aká komisia, na všetko sa vyhovára, že to nerozhodol on, ale iní ľudia," dodal expremiér s tým, že Matovič nechce za tieto rozhodnutia následne, ak sú chybné, prevziať zodpovednosť.

"Náš premiér sa stal iba hlásateľom na na tlačových konferenciách, ktoré namiesto svojej tlačovej hovorkyne sám moderuje a oznamuje nám, čo kto iný rozhodol. Boli by sme niekedy radi, keby sme niekedy počuli aj čo rozhodol on sám," vyhlásil Pellegrini.

V Rusku sa začalo hlasovanie o zmenách v ústave, ale v kníhkupectvách sa už predáva
Ruskí voliči sa od štvrtka môžu zapojiť do hlasovania o zmenách v ústave, ktoré v prípade schválenia okrem iného umožnia prezidentovi Vladimirovi Putinovi zostať pri moci až do roku 2036. Oficiálnym termínom hlasovania je však 1.... Čítať ďalej
25 | 06 | 2020 | TASR


Aktualizované 25.6. o 11.35 hod:

"Bojím sa, že tá ekonomická noha začína byť už chromá. Dodnes sme neboli svedkami predstavenia jasného ekonomického plánu," povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii Pellegrini. Hospodárstvu podľa neho nepomôžu ani desiatky opatrení, ktoré v stredu schválila vláda na návrh ministra hospodárstva.

"Aj včerajšie opatrenia sú síce fajn, mnohé z nich sú sexi, ale darmo sa to nazýva nejaké kilečko, zásadným spôsobom to nepomôže k záchrane slovenskej ekonomiky," tvrdí.

Spoluodídenci Pellegriniho zo Smeru-SD svoju kritiku novej vlády mieria aj na pomalé vyplácanie pomoci na záchranu pracovných miest, ktorá je samo o sebe podľa nich veľmi nízka. V sociálnej oblasti Erik Tomáš upozorňuje na hrozbu nevyplatenia trinástych dôchodkov, zrušenia dôchodkových stropov, či zmien v minimálnej mzde. "Pri akýchkoľvek pokusoch o búranie sociálneho štátu budeme veľmi hlasno kričať," tvrdí Tomáš.

V Nitre sa zrazilo auto s vlakom (foto)
Po náraze vlak vozidlo tlačil viac ako 200 metrov. Čítať ďalej
25 | 06 | 2020 | Peter Haluza