Lipšic už neobhajuje Juditu obžalovanú z vraždy stredoškoláka Tomáša
25 | 06 | 2020 I Jaroslav Fabok

Daniel Lipšic bol advokátom 17-ročnej Judity, ktorá je obžalovaná z vraždy svojho 16-ročného kamaráta Tomáša, len necelý mesiac. 


„Klient napriek poučeniu advokátom trvá na tom, aby advokát postupoval podľa jeho pokynu,“ vysvetlil Lipšic svoje rozhodnutie vzdať sa prípadu. O tom, že sa bývalý minister spravodlivosti s advokátskou praxou rozhodol Juditu neobhajovať, informujú  TVnoviny televízie Markíza. 

Rozhodol sa tak po tom, ako pred necelým mesiacom hovoril, že ho o obhajobu požiadali rodičia tínedžerky. V tej dobe tvrdil, že jeho cieľom je viesť zákonnú obhajobu, ktorá bude korektná ako voči súdu tak aj voči ostatným stranám konania. 

Svoj cieľ, ktorý spočíval v podieľaní sa  na spravodlivom súdnom procese, však už nenaplní. Ďalšie pojednávanie, ktoré prebehne už bez Lipšica, je naplánované na 26. júna. 

TVnoviny pripomínajú, že zosnulý Tomáš mal utŕžiť až 51 bodných rán. Judita na svoju obranu tvrdila, že za Tomášovu smrť je zodpovedný falošný odpočtár elektriny. Polícia ale na mieste zaistila viacero nožov spolu s DNA, ktoré nepotvrdilo prítomnosť ďalšej osoby na mieste činu. 

Matovič nevyzve Kollára k odstúpeniu z funkcie (aktualizácia)
Podľa Matoviča je momentálnou prioritou fungovanie súčasnej vlády. Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | Peter Haluza, TASR