Kaliňákov kamarát môže uviesť do prevádzky areál, ktorý slúžil ako základňa Nočných vlkov
25 | 06 | 2020 I Jaroslav Fabok

Trnavský podnikateľ Jozef Hambálek, ktorý sa priznal ku priateľským vzťahom s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom, dostal zelenú na využívanie svojho areálu v Dolnej Krupej ako rekreačného areálu. Areál v minulosti fungoval aj ako základňa ruského motorkárskeho gangu Noční vlci. 


Hambálek priestor predtým využíval ako vojenské múzeum, no kvôli kauze spojenej s Nočnými vlkmi musel techniku požičanú od vojenského múzea vrátiť. Zároveň dostal desaťtisícové sankcie, ktoré začal splácať. Podľa najnovších informácií obecné zastupiteľstvo v Dolnej Krupej Hambálkovi odkleplo zmenu územného plánu, píšu Hospodárske noviny. 

Podnikateľ, ktorý sám k Nočným vlkom patrí, tak objekt môže po novom používať ako rekreačný priestor. Podľa Moniky Korchovej z obecného zastupiteľstva mal dať Hambálek verejné vyjadrenie, že objekt nebude slúžiť motorkárskemu gangu. 

Táto vláda je plná sklamania, amaterizmu a nesplnených sľubov, povedal Pellegrini (aktualizácia)
Podľa Pellegriniho pravdepodobne ešte žiadna vláda v histórii SR nedokázala spraviť zo svojho vlastného programového vyhlásenia vlády tak rýchlo zdrap papiera a trhací kalendár. Čítať ďalej
25 | 06 | 2020 | Peter Haluza, SITA


„Malo by tam byť rekreačné stredisko pre deti, mini zoo, výstava starožitných traktorov. On je síce Nočný vlk a je to jeho súkromný majetok, ale neplánuje tam žiadne aktivity pre brancov ani pre Nočných vlkov,“ vyjadrila sa k veci Korchová. 

Obavy o to, ako bude napokon areál využívaný, však podľa Hospodárskych novín majú samotní obyvatelia obce. Problémom je, že zápisnica s uznesením zastupiteľstva nebola spolu s jej znením či popisom oficiálnej budúcnosti objektu doteraz zverejnená. 

„Jednohlasné a jednoznačné stanovisko obecných zastupiteľov Dolnej Krupej nás prekvapilo, keďže je daný objekt spájaný s ruským motorkárskym gangom Nočných vlkov, ako aj s nácvikmi polovojenskej organizácie Slovenskí branci,“ zdôrazňujú miestni aktivisti. 

Aktivisti nerozumejú, ako mohol v tomto prípade poslancom stačiť iba ústny prísľub Hambálka o budúcom účele areálu. O budúcnosť areálu po zmene územného plánu, ktorá je v kompetencii samosprávy, sa ale zaujíma aj ministerstvo vnútra. To tvrdí, že celú situáciu preveruje a aktuálnym stavom veci sa budú zaoberať aj bezpečnostné zložky štátu. 

USA rozšírili obžalobu voči Julianovi Assangeovi
Americké úrady rozšírili text obžaloby voči zakladateľovi WikiLeaks Julianovi Assangeovi. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA. Čítať ďalej
25 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR