FlixBus obnovuje autobusové spojenia aj s Poľskom, Maďarskom, Nemeckom a Chorvátskom
25 | 06 | 2020 I SITA

Dopravca FlixBus po uvoľňovaní podmienok cestovania od štvrtka 25. júna obnovuje niektoré medzinárodné autobusové spojenia Slovenska aj s Poľskom, Maďarskom, Nemeckom a Chorvátskom.


Z viacerých slovenských miest je tak opäť možné cestovať zelenými autobusmi do Varšavy, Krakova, Budapešti, Mníchova, Salzburgu, Splitu a ďalších miest. Ako spoločnosť informovala, už 8. júna začala znovu prevádzkovať autobusové linky z Bratislavy do Viedne a o týždeň neskôr aj do Česka.

"Na spustení medzinárodných spojov pracujeme postupne. Pokiaľ sa ľudia v lete k cestovaniu vrátia a o medzinárodné spoje bude záujem, ďalšie destinácie máme v pláne pridávať v nadväznosti na dopyt a predaj doterajších spojov," uviedla hovorkyňa FlixBusu pre Česko a Slovensko Martina Čmielová.

Z Dolného Kubína, Ružomberka, Banskej Bystrice a zo Zvolena sa dá ísť autobusmi FlixBusu do Krakova a Varšavy štyrikrát v týždni dvakrát denne a opačne do Budapešti. Zo Žiliny, Banskej Bystrice a zo Zvolena je možné cestovať štyri razy týždenne do Budapešti a tiež do Katovíc, Gdanska a Gdyne pri Baltskom mori. Ďalší medzinárodný spoj dopravcu od štvrtka prepája Poľsko, Slovensko a Rakúsko - autobus z Medyky do Viedne zastavuje v Przemyśli, Krakove, Žiline, Trenčíne, Trnave a Bratislave.

Starosta spájaný so sátorovcami sa pred súd postaví koncom júla
Špecializovaný trestný súd v Pezinku vytýčil na 29. júla hlavné pojednávanie so skupinou obžalovaných okolo starostu obce Dolný Chotár Františka D. Čítať ďalej
25 | 06 | 2020 | SITA


Nočná linka z Prešova a Košíc cez Zvolen, Bratislavu, Viedeň a Salzburg do Mníchova bude fungovať od štvrtka do nedele a v opačnom smere od piatku do pondelka. Spojenie z Bratislavy cez Slovinsko do chorvátskeho Splitu pri Jadrane funguje denne, autobus po trase zastaví aj v letoviskách Zadar, Biograd na Moru, Vodice, Šibenik a Trogir.

V autobusoch FlixBusu stále platia bezpečnostné opatrenia, potrebné sú rúška a pred nástupom dezinfekcia rúk. "Našou prioritou zostáva bezpečnosť zákazníkov, vodičov a zamestnancov. Bezpečnostné predpisy preto platia naprieč celou sieťou našich autobusových spojov, vrátane ciest do zahraničia," upozornila Čmielová. Ide o zvýšenú prevenciu, hygienu, dezinfekciu autobusov, cestujúcich a vodičov, ochranné pomôcky a tiež zmeny pri nástupe, výstupe a vybavení.