Zadržali bývalého vysokého policajného funkcionára pre kauzu lustrácií novinárov
24 | 06 | 2020 I SITA

Obvinený Pavol V. už čelí obvineniu v súvislosti s lustrovaním nebohého Jána Kuciaka.


Príslušníci Úradu inšpekčnej služby dnes zadržali bývalého vysokého funkcionára Policajného zboru Pavla V. v súvislosti s prípadom tzv. „lustrácií novinárov“. Vyšetrovateľ ho zároveň obvinil zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Agentúru SITA o tom informovala Petra Friese z Tlačového odboru kancelárie ministerstva vnútra.

Okrem tohto obvinenia bolo dnes zadržanému doručené aj obvinenie zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a neoprávneného nakladania s osobnými údajmi v súvislosti s lustrovaním ďalších osôb, ktoré nie sú súčasťou novinárskej obce.

Vláda chce cez mobily získavať informácie o ľuďoch prichádzajúcich z "nebezpečných" krajín
Opätovné zavedenie povinnej štátnej karantény je podľa Krajčího otázka na konzílium odborníkov a ústredný krízový štáb, má totiž súvis aj s opätovným vyhlásením núdzového stavu v krajine. Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR


„Obvinený Pavol V., ktorý je v súčasnosti postavený mimo službu, do dnešného dňa čelil jednému obvineniu, pre podozrenie zo spáchania rovnakých skutkov (neoprávnené nakladanie s osobnými údajmi a zneužitie právomoci verejného činiteľa), v súvislosti s lustrovaním nebohého Jána Kuciaka,“ uviedla Friese.

V súčasnosti vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony. Aby nedošlo k zmareniu vykonávaného vyšetrovania, nie je v súčasnosti možné poskytnúť v tejto veci žiadne bližšie informácie.

V trestnom konaní vedenom pre neoprávnené lustrácie novinárov vystupuje 168 poškodených. Z toho je 28 novinárov a 140 iných osôb.

AKTUALIZÁCIA: Hasiči zasahujú pri dopravnej nehode, zraneniam podľahla jedna osoba (foto)
Hasiči z Malaciek a Kútov zasahujú pri dopravnej nehode jedného vozidla, ktorá sa stala na diaľnici D2 v katastri obce Veľké Leváre smerom na Malacky. Zraneniam podľahla jedna osoba. Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | TASR