Vláda chce cez mobily získavať informácie o ľuďoch prichádzajúcich z "nebezpečných" krajín
24 | 06 | 2020 I Peter Haluza, SITA, TASR

Opätovné zavedenie povinnej štátnej karantény je podľa Krajčího otázka na konzílium odborníkov a ústredný krízový štáb, má totiž súvis aj s opätovným vyhlásením núdzového stavu v krajine.


Vláda chce pomocou mobilných operátorov získavať informácie o ľuďoch prichádzajúcich z krajín, ktoré Slovensko nezaradilo do zoznamu bezpečných. Pred rokovaním vlády to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí.


Je to však podľa neho stále v štádiu riešenia, k takejto kontrole by bolo totiž potrebné zmeniť legislatívu. Ako minister doplnil, mobilných operátorov už požiadali, aby občania, ktorí sa nachádzajú v nie bezpečných krajinách, dostali sms správu, že sú v takejto krajine a že po príchode na Slovensko majú rešpektovať všetky usmernia regionálneho Úradu verejného zdravotníctva.

Opätovné zavedenie povinnej štátnej karantény je však podľa Krajčího otázka na konzílium odborníkov a ústredný krízový štáb, má totiž súvis aj s opätovným vyhlásením núdzového stavu v krajine.

Prezidentka bude v stredu testovaná na nový koronavírus, tvrdí Krajčí
Prezidentka SR Zuzana Čaputová bude počas stredy testovaná na nový koronavírus. Pred stredajším rokovaním vlády o tom informoval minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) v súvislosti s medializovanými informáciami o tom, že jeden zo... Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | TASR


Krajčí tiež informoval, že v prípade siedmich potvrdených prípadov koronavírusu v Čadci ide o dohľadávané kontakty na základe predchádzajúcich pozitívne testovaných v tomto regióne. "V Čadci je pravdepodobnosť, že to má súvis s blízkym regiónom Karvinej a Sliezska, kde je naozaj veľmi veľa pozitívnych ľudí, ktorí sa nakazili najmä v bani. Uvidíme ďalej, budeme situáciu sledovať. To isté je aj o dohľadávaní kontaktov v Revúcej, kde bolo pozitívne potvrdené, že práve prišli baníci z tejto lokality, z českej Karvinej, sem na Slovensko," dodal šéf rezortu.

Na masívne testovanie podľa ministra ešte nie je čas. Ak sa však situácia bude zhoršovať a do nemocníc budú pribúdať prípady, čo sa zatiaľ nedeje, rezort zváži ďalšie opatrenia. Podľa neho však posledný nárast infikovaných na nový koronavírus nepotvrdzuje, že by na Slovensku bola druhá vlna epidémie.

AKTUALIZÁCIA: Hasiči zasahujú pri dopravnej nehode, zraneniam podľahla jedna osoba (foto)
Hasiči z Malaciek a Kútov zasahujú pri dopravnej nehode jedného vozidla, ktorá sa stala na diaľnici D2 v katastri obce Veľké Leváre smerom na Malacky. Zraneniam podľahla jedna osoba. Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | TASR