Ruská prokuratúra preverí propagandu západných médií ohľadom hlasovania o ústave
24 | 06 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Západné rádia Sloboda, Hlas Ameriky a Súčasnosť dostávajú na svoju činnosť údajne jednu miliardu rubľov ročne zo zahraničia. Uviedol portál Rueconomics.ru.


Komisia Štátnej dumy Ruskej federácie pre vyšetrovanie zasahovania cudzích štátov do ruských záležitostí zaslala generálnej prokuratúre články z niekoľkých zahraničných médií k téme hlasovania o ústavných zmenách. Informoval predseda komisie Vasilij Piskarev.


Sú medzi nimi Hlas Ameriky, Súčasnosť, Rádio sloboda a Deutsche Welle. Piskarev vyzval generálnu prokuratúru, aby preverila, či ich príspevky nezasahujú do hlasovacieho procesu o zmenách v ústave. Predseda komisie sa domnieva, že uvedené médiá šíria cielenú propagandu a dezinformácie.


Šéf Fondu na ochranu národného bohatstva Ruska ​​Alexander Maľkevič už pred časom zverejnil zoznam klamstiev zahraničných médií na tému hlasovania o zmenách v ruskej ústave.


Vedú medzi nimi Rádio sloboda, Hlas Ameriky a Súčasnosť. Podľa fondu sú financované západnými sponzormi. Na základe jeho odhadu dostávajú od Západu na činnosť namierenú proti Rusku približne jednu miliardu rubľov ročne.


Bývalý britský špión Christopher Steele sa vracia s úplne novým príbehom o sprisahaní Ruska
Potupený špión Christopher Steele sa vynoril z tieňov s novým príbehom, pričom tentoraz tvrdí, že ​​britská vláda vedela o „pravdepodobnej kontrole“ Vladimira Putina nad Donaldom Trumpom. Avšak prečo by mu niekto veril? Informuje portál... Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | Marek Molnár