Polícia zabránila mužovi, aby s dieťaťom na rukách vyskočil z okna
24 | 06 | 2020 I TASR

Polícia obvinila 39-ročného muža z obce Zbudza v okrese Michalovce z trestného činu nebezpečného vyhrážania. Pri dokumentovaní tejto trestnej činnosti našli policajti i drogy. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.


Ako uviedla, policajné hliadky zasahovali v utorok 23. júna v Zbudzi na základe výzvy operátora tiesňovej linky 112. Pomoc mala potrebovať žena, na ktorú partner po predchádzajúcej hádke zaútočil a vyhrážal sa jej zabitím.

"Muž mal na rukách svoju takmer dvojročnú dcéru, na opakované výzvy polície, aby dieťa odovzdal matke, nereagoval. Jeho agresivita sa stupňovala a s dieťaťom sa rozbehol na horné poschodie s vyhrážkami, že ju vyhodí z okna," opísala polícia udalosti s tým, že mužovi v pokuse otvoriť okno a vyskočiť z neho spolu s dieťaťom zabránili príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky z Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Košiciach. Muža za použitia donucovacích prostriedkov spacifikovali a eskortovali na policajné oddelenie, kde sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Odpojený karavan stál vodiča život (foto)
Pri Ivachovnej, okres Ružomberok dnes došlo dnes k mimoriadne tragickej a nešťastnej nehode. Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | Peter Haluza


Polícia po tom, ako muža obvinila z trestného činu nebezpečného vyhrážania, podala podnet na jeho vzatie do väzby. Ako Mésarová doplnila, za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Medzi predmetmi, ktoré pri dokumentovaní tohto činu polícia na mieste zásahu zaistila, je niekoľko sklenených nádob so sušenou rastlinou, ktorá má vykazovať znaky omamnej látky konope, skúmavka s neznámou kryštalickou látkou vykazujúcou znaky psychotropnej látky metamfetamín a niekoľko rastlín v plastových nádobách.

"Všetky zaistené veci budú skúmať experti Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ Košice," uviedla Mésarová s tým, že policajný vyšetrovateľ začal v tejto veci trestné stíhanie pre trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. O ďalšom postupe vo vyšetrovaní rozhodnú výsledky expertízy.