Od júla sa mení spôsob výpočtu zliav zo sadzieb mýta
24 | 06 | 2020 I SITA

Od júla sa mení spôsob výpočtu mýta, ako aj systém zliav zo sadzieb mýta za užívanie vymedzených úsekov pozemných komunikácií.


Ako informovala mýtna spoločnosť SkyToll, percentuálna zľava za kilometre najazdené od 1. januára do 30. júna sa poskytuje podľa aktuálnych predpisov. Pre určenie výšky percentuálnej zľavy od 1. júla sa započítavajú aj kilometre najazdené v období od 1. januára do 30. júna.

Percentuálna zľava zo sadzieb mýta poskytnutá po 1. januári 2021 sa poskytne na celé množstvo najazdených kilometrov od prvého najazdeného kilometra v danom kalendárnom roku.

Do počtu najazdených kilometrov sa nezapočítajú kilometre najazdené po vymedzených úsekoch ciest spoplatnených nulovou sadzbou. Limity pre kilometre najazdené počas kalendárneho roka určujúce výšku percentuálnej zľavy zo sadzieb mýta zostávajú pre vyššie uvedené vozidlá s mýtnou povinnosťou bezo zmeny. Percentuálne zľavy budú vo výške 3 % až 11 %, a to v závislosti od kategórie vozidiel a počtu najazdených kilometrov.

Podnikateľov čakajú zmeny pri auditoch, v oblasti gastrolístkov, ale aj pri nahlasovaní údajov do Sociálnej poisťovne
Zmeny pri vykonávaní auditov, v oblasti gastrolístkov, ale aj pri reklamácii tovaru, či nahlasovaní údajov do Sociálnej poisťovne. To sú iba niektoré zo 114 opatrení, ktoré sú súčasťou veľkého balíka na zlepšenie podnikateľského prostredia, ktorý v... Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | SITA