Rusko chce vytvoriť školy úplne nového typu
23 | 06 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Predbežný zámer ráta s vytvorením jednotných vzdelávacích „spoločensko-kultúrnych centier“.Uviedol portál Konkurent.ru.


Ruský minister školstva Sergej Kravcov oznámil zámer modernizovať prístup k vzdelávaniu v krajine.

Podľa ministra školstva sa na zasadnutí Štátnej rady pre vzdelávanie, ktoré je naplánované na september, bude diskutovať aj o vytvorení jednotných centier, ktoré by zahŕňali i vzdelávacie inštitúcie. Išlo by o akési „spoločensko-kultúrne centrá“. Podľa Kravcova by takéto centrá spájali viacero zariadení.

„V rámci rokovania na stretnutí Štátnej rady chceme v septembri diskutovať o kľúčovej myšlienke vytvoriť sociálno-kultúrne komplexy. Tie by kombinovali vzdelávacie aktivity, samotnú školu, kultúrne a lekárske centrum a tak podobne," uviedol minister.

Ruský prezident Vladimír Putin už skôr oznámil, že má v úmysle zorganizovať zasadnutie Štátnej rady pre vzdelávanie začiatkom jesene. Putin zaslal príslušné novely zákona o vzdelávaní na prerokovanie Štátnej dume. Podľa hlavy ruského štátu je hlavným účelom týchto zmien a doplnení posilnenie a zdôraznenie významu vzdelávacieho systému v Ruskej federácii.


"Sovietsky zväz nenapadlo Nemecko, ale hitlerovská Európska únia", tvrdí ruský plukovník vo výslužbe
So svojráznym výkladom histórie prišiel komentátor ruského denníka Komsomoľskaja pravda Viktor Baranec. V článku, v ktorom pripomína utorkové 79. výročie útoku tretej ríše na Sovietsky zväz, prišiel tento plukovník vo výslužbe sa šokujúcim... Čítať ďalej
23 | 06 | 2020 | Marek Molnár