Na prípadnú druhú vlnu pandémie musíme byť pripravení, tvrdí prezidentka
23 | 06 | 2020 I TASR

Na prípadnú druhú vlnu pandémie nového koronavírusu musíme byť pripravení. Zaviesť naspäť najprísnejšie obmedzenia by bola najkrajnejšia možnosť.


Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla na sociálnej sieti po utorkových telefonátoch s ministrom vnútra Romanom Mikulcom (OĽaNO) a hlavným hygienikom SR Jánom Mikasom. Obaja ju ubezpečili, že sa pracuje na prípravách na prípadný návrat pandémie a že počet testovaní sa opäť zvýši.

Prezidentka pripomenula, že prvú vlnu pandémie Slovensko zvládlo vďaka disciplíne ľudí a zavedeniu tvrdých opatrení. "Zaviesť naspäť najprísnejšie obmedzenia by bola najkrajnejšia možnosť. Vyhnime sa takémuto scenáru a venujme teraz všetku potrebnú energiu do príprav inteligentného systému, ktorý nám dovolí efektívne identifikovať chorých a testovať všetkých, s ktorými prišli do kontaktu," vyzvala.

Čísla zo zahraničia podľa Čaputovej naznačujú, že zápas s pandémiou pokračuje. Poukázala na najvyšší denný nárast prípadov od vypuknutia pandémie v uplynulú nedeľu (21. 6.). "Vyjadrila som presvedčenie, že je dôležité, aby sme nepoľavovali a čo najskôr mali pripravený systém účinného testovania, aby sme možný nárast infikovaných dokázali zvládnuť bez opätovného uzatvorenia celej krajiny, firiem, inštitúcií a prevádzok," zdôraznila prezidentka.

Plagiátom je aj diplomová práca Borisa Kollára, tvrdí predseda strany Juraj Hipš
Plagiátom je aj diplomová práca súčasného predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina). Čítať ďalej
23 | 06 | 2020 | SITA