Fico vyzval Pellegriniho na odchod z vedenia NRSR, nahradiť ho má Blanár
23 | 06 | 2020 I SITA

Predseda Smeru-SD Robert Fico vyzval Petra Pellegriniho, aby sa vzdal funkcie podpredsedu Národnej rady (NR) SR. Smer-SD mieni na post navrhnúť Juraja Blanára.


Pellegriniho a jeho kolegov, ktorí oznámili odchod zo strany, vyzval, aby si vyrovnali členstvo v Smere-SD. Fico uviedol, že sa na tom zhodli na utorkovom stretnutí predsedníctva i poslaneckého klubu strany. Rovnako vyzvali predsedov parlamentných výborov, aby sa vzdali funkcií.

V budúcom týždni sa podľa Fica stretne predsedníctvo strany. Majú na ňom odvolať všetkých členov okresných organizácií, ktorí nemajú záujem spolupracovať so Smerom-SD. Následne chcú vymenovať nových okresných i krajských predsedov tam, kde chýbajú. Po doplnení straníckych štruktúr zvolá Smer-SD podľa Fica mimoriadny snem, kde sa budú riešiť otázky generálneho manažéra a nových podpredsedov strany. Fico chce podľa svojich slov úplne nových, mladých podpredsedov, no mali by medzi nich patriť aj osvedčené tváre.

Pellegrini dostal podľa Fica funkciu podpredsedu parlamentu vďaka Smeru-SD. Čo najrýchlejšie by mali odídenci opustiť aj funkcie šéfov parlamentných výborov. Na post predsedu výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS) navrhne Smer-SD Mariána Saloňa, nahradiť má Erika Tomáša. Na poste predsedu výboru pre nezlučiteľnosť funkcií by mal Richarda Rašiho nahradiť Boris Susko. A za šéfa výboru na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) navrhnú namiesto Petra Žigu poslanca Martina Nemkyho.

Fico bude podľa svojich slov veľmi rád, ak budú so Smerom-SD spolupracovať aj súčasný podpredseda Robert Kaliňák či člen predsedníctva Martin Glváč.

Je prirodzené, že OĽaNO bude obsadzovať pozície prednostov okresných úradov, tvrdí šéf SaS
Predseda koaličnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) a minister hospodárstva Richard Sulík považuje za prirodzené, že pozície prednostov okresných úradov bude obsadzovať hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti OĽaNO), pretože patria pod rezort... Čítať ďalej
23 | 06 | 2020 | TASR