V Bratislave by mohlo vzniknúť multifunkčné centrum, ročný prínos odhadujú na sto miliónov eur
22 | 06 | 2020 I SITA

V službách môže stratiť zamestnanie pre pandémiu 30-tisíc ľudí.


V Bratislave by podľa rezortu dopravy mohlo vzniknúť moderné a multifunkčné centrum, kde sa budú konať národné aj svetové kongresové a kultúrne podujatia. Ročný prínos do ekonomiky odhaduje na sto miliónov eur. V tlačovej správe o tom informoval poradca ministra dopravy a výstavby pre komunikáciu a rezortný hovorca Ivan Rudolf.

"Prinieslo by to Slovensko na mapu konferenčného biznisu, kde je teraz len biele miesto," uviedol minister dopravy a výstavby Andrej Doležal. Prínos by to podľa neho malo aj pre samotnú Bratislavu cez miestne dane, ale aj pre tamojšie firmy, reštaurácie, hotely, taxíky či prekladateľov.

Generálny riaditeľ sekcie cestovného ruchu na ministerstve dopravy a výstavby Radúz Dula odhaduje, že na jeden kongres príde približne tritisíc zahraničných hostí. "Ide o obrovské akcie, kde by mohli nájsť prácu ľudia, čo prišli v cestovnom ruchu o prácu," uviedol Dula.

V službách totiž môže stratiť zamestnanie pre pandémiu 30-tisíc ľudí, práve konferenčný biznis by podľa rezortu mohol byť pre nich príležitosťou.

Niektorí vládni poslanci pripúšťajú obavy pred druhou vlnou pandémie
Obavy pred prípadnou druhou vlnou pandémie koronavírusu pripustili niektorí vládni poslanci z toho dôvodu, že môže negatívne ovplyvňovať napĺňanie programu vlády. Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | SITA