Sudca z Kočnerovej Threemy spolupracuje s Kaliňákom
22 | 06 | 2020 I Jaroslav Fabok

Sudca Dávid Lindtner, ktorý si pozastavil výkon funkcie kvôli vyšetrovaniu jeho prepojení na Mariana Kočnera, vo viacerých právnych prípadoch spolupracuje s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom. 


„V niektorých veciach som s ním spolupracoval, áno,“ povedal Kaliňák pre Denník N s tým, že bývalého predsedu Okresného súdu Bratislava III považuje za odborníka. Lindtner má mať vlastnú advokátsku kanceláriu pričom Kaliňák tvrdí, že využíva niektoré právne stanoviská exsudcu. 

Kaliňák zastupuje napríklad bývalého ministra obrany Martina Glváča vo veci článkov o správach, ktoré si mal vymeniť s Alenou Zsuzsovou ale rovnako aj s Kočnerom. V minulosti tiež zastupoval predsedu Smeru Roberta Fica v súvislosti s jeho vyjadreniami o Milanovi Mazurekovi (ĽSNS). 

Okresný súd v Prešove vyhlásil nezvestnú ženu po výbuchu plynu za mŕtvu
Okresný súd (OS) v Prešove vyhlásil v pondelok ženu, ktorá bola nezvestná od minuloročného výbuchu plynu na Mukačevskej 7 v Prešove, za mŕtvu. Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | TASR


Exministrovi podľa vlastných slov neprekážajú ani správy, ktoré si mal Lindtner vymieňať s Kočnerom. „To by mi musel Sulík prekážať asi trikrát viac. Keď som sa na tie veci (správy) pozrel, nepovažujem ich za nič zásadné. Aktívneho vinníka vidím na tej (Kočnerovej) strane,“ vyjadril sa Kaliňák. 

Denník N pripomína, že Lindtner patril medzi trinásť sudcov, ktorých polícia obvinila z podplácania v rámci akcie Búrka. Vtedajší sudca Okresného súdu Bratislava III mal podľa výpovede exsudcu Vladimíra Sklenku pôsobiť na sudcov aby rozhodli v kauzách Erika Mikurčíka. 

Lindtner odišiel zo súdu práve kvôli kontaktom s Kočnerom, ku ktorému sa ako jediný z obvinených sudcov aj priznal. Podľa jeho vlastných slov sa majú poznať dvanásť až pätnásť rokov, vymieňali správy a taktiež sa spolu stretávali. Sudca mal totiž Kočnerovi poskytovať právne rady.  

Exsudca s pozastavenou funkciou si mal s obvineným písať aj tesne po vražde novinára Jána Kuciaka. Zároveň tvrdí, že komunikáciu s Kočnerom neľutuje a po svojom odchode z okresného súdu požiadal advokátsku komoru o to, aby sa mohol stať advokátom. Komora mu vyhovela a tak mu nič nebráni v tom, aby mohol s Kaliňákom spolupracovať. 

Na NAKA v Nitre vypovedá bývalý sudca Sklenka, výsluch má trvať niekoľko dní
Bývalý sudca Vladimír Sklenka v pondelok vypovedá pred vyšetrovateľmi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Do nitrianskej expozitúry NAKA prišiel skoro ráno. Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | TASR