Skutočný osud bossa zo seriálu Narcos: Quintero sa z väzenia dostal omylom, namiesto dôchodku sa vrátil k biznisu!
22 | 06 | 2020 I Timotej Dudka

Po boku Félixa Gallarda patril k obávaným bossom, ktorí v 70. rokoch šéfoval kartelu Guadalajara. Ten svojho času ovládal mexický obchod s drogami. Sám Rafael Caro Quintero bol expertom na pestovanie marihuany, ale keď sa začal kartel pomaly preorientovávať na kokaín, neniesol to veľmi dobre...


Portál Expres píše, že spory vo vedení narastali, až kým Quintero za chrbtom veľkého šéfa Félixa zinscenoval brutálnu vraždu agenta Kikiho Camarena, ktorému predchádzali hodiny mučenia. Za tento čin a veľa ďalších vyfasoval v roku 1985 štyridsaťročný pobyt vo väzení.

Dnes už je muž prezývaný „Narco of Narcos“ znovu voľný. Namiesto štyridsiatich rokov si odsedel 28 a v roku 2013 sa dostal na slobodu. A to dosť netradičným spôsobom.

Mexický štátny súd totiž vtedy rozhodol, že bol Rafael Caro Quintero odsúdený nesprávne, a tak ho nechal o tretej ráno prepustiť. Drogový boss zmizol pod rúškom tmy, lenže keď sa o všetkom dozvedela vláda Spojených štátov, riadne zúrila.

Milovník Hitlera a pravá ruka Escobara je na slobode: Pašerák Lehder v Nemecku bojuje s rakovinou!
Nebyť jeho, drogové impérium Pabla Escobara by možno nedosiahlo takých rozmerov. Carlos Lehder (70) je známy ako mimoriadne inteligentný pašerák, a práve on stál za zriadením tranzitného miesta na ostrove v Karibiku, odkiaľ odlietali lietadlá plné... Čítať ďalej
21 | 06 | 2020 | Timotej Dudka


Zatlačila na federálny súd a ten vydal príkaz na opätovné zatknutie. To už však bolo neskoro.

Ťažko povedať, či mal v kontroverznom prepustení prsty sám Quintero. Vzhľadom k jeho nechválne známej úplatnosti mexických úradov a tomu, že on sám sa vo väzení rýchlo zmobilizoval a v podstate okamžite začal drogový biznis riadiť z neho, je možné si myslieť čokoľvek.

Hon na jedného z najobávanejších drogových priekupníkov, vraha, únoscu a veľa ďalšieho tak začal nanovo a vo veľkom štýle. USA zaradili Quintera na zoznam desiatich najhľadanejších zločincov. Tam sa drží dodnes s veľkým nápisom „odmena za dolapenie: 20 miliónov dolárov“.



Quintero si tak slobodu užíva len z polovice. Za mrežami nie je, musí sa však neustále skrývať tak, ako to bolo s najznámejším drogovým narkobaronom Pablom Escobarom. Podľa najrôznejších informácií prebýval niekde v podzemí mexických hôr. Zdá sa však, že odtiaľ začal v priebehu rokov pomaly vystrkovať rožky. Mnohé indície ukazujú na to, že eskalujúca drogová vojna v Mexiku je spojená s Quinterovým návratom na scénu.

Dnes už legendárny gangster sa mal spolčiť s odpadlíkmi kartelov Jalisco a Beltrán Leyva proti impériu vtedajšieho kráľa mexického podsvetia Joaquína „El Chapa“ Guzmána.

Každopádne Caro Quintero rok po tom, ako táto informácia prenikla na verejnosť, poskytol zo svojho úkrytu rozhovor pre stanicu Proceso. V ňom poprel, že by bol do drogovej vojny akokoľvek zapletený.

Spravodlivosti dodnes uniká. Možno sa práve teraz dobre zabáva na seriáli Netflix Narcos: Mexico, ktorý úspešne nadviazal na úspešné prvé tri rady z kolumbijského prostredia.

Je to už niekoľko rokov od rozvodu Angeliny a Brada. Vidí to herečka stále ako správne rozhodnutie?
Angelina Jolie a Brad Pitt sa rozlúčili v roku 2016. Angie však o tejto fáze svojho života veľmi nezvykne hovoriť. V nedávnom rozhovore sa ale rozhodla poukázať na svoju rodinnú situáciu. Hviezda odhalila, že jej deti o sebe neustále čítajú... Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | Timotej Dudka