Bývalá americká veľvyslankyňa OSN pripísala všetku vinu za protesty Rusku
22 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Zdá sa, že jedinou úlohou amerických úradníkov je nájsť spôsob, ako pripísať vinu Moskve za takmer akýkoľvek incident, pričom ruský zástupca vyslanca OSN uviedol, že presne to robí bývalá americká veľvyslankyňa OSN Nikki Haleyová, informuje portál RT.


Nikki Haleyová preniesla všetku vinu za masívne nepokoje, ktoré pohltili USA po vražde Georga Floyda, na Moskvu.

Haleyová vo svojom príspevku na Twitteri uviedla, že „vytváranie obvinení“ zo zneužívania polície v Amerike je nová taktika ruskej spravodajskej služby. Pričom vôbec nezáleží na tom, že vražda Georgea Floyda sa stala za denného svetla a očití svedkovia to natáčali a nahrali na sociálne médiá.



Bývalá americká veľvyslankyňa OSN tiež uviedla, že ruskí agenti údajne „šíria nenávistnú rétoriku“ cez americké extrémistické skupiny, pričom cituje anonymné zdroje a neprehlásila nič o akýchkoľvek podrobnostiach alebo dôkazoch.

Jej vyhlásenia viedli ruského zástupcu veľvyslanca OSN Dmitrija Polyanského k žartu, že ukazovanie prstom na Rusko sa zmenilo na akýsi posvätný rituál, ktorý magicky zbavuje Washington akejkoľvek zodpovednosti za všetko, čo sa stane.

"Teraz vieme, kto je zodpovedný za americký chaos! USA sú nevinné a všetky odporné veci, ktoré teraz vidíme, sú dôsledkom činnosti ruských agentov!“ napísal Polyanský vo svojom príspevku na Twitteri.

"Americkí predstavitelia majú tak ľahkú prácu - stačí obviniť Rusov!" dodal Polyanský.



Prezident Trump splnomocnil USA právom na náboženský intervencionizmus (Dmitrij Minin)
Komentár Dmitrija Minina (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | Zuzana Perželová