Za zmenu interrupčného zákona môžu zahlasovať aj liberáli, povedal Matovič
21 | 06 | 2020 I Peter Haluza

"Niekto tu strašil bosorkami a vyšiel na psí tridsiatok," povedal o poslancoch OĽaNO premiér Igor Matovič.


"Ja som veľmi rád, že pani Záborská aj s Richardom Vašečkom aj napriek tomu, že niektoré médiá, najmä také tie ultraliberálne z nich pomaly robili bigotných klerofašistov z 13. storočia a strašili nimi a osobne ich dehonestovali, čo je inak v príkrom rozpore s tým, čo inak hlásajú, že prichádzajú s iniciatívou, ktorá je veľmi kultivovaná. Táto iniciatíva je schopná získať podporu aj liberálnych poslancov v parlamente." V relácii V politike na TA3 to povedal predseda vlády Igor Matovič.

"Niekto tu strašil bosorkami a vyšiel na psí tridsiatok. A ľudia, od ktorých sa pomaly čakalo, že nás budá vracať do 13. storočia, tak jednoducho prchádzajú s veľmi kultivovanou zmenou," dodal k navrhovanej zmene interrupčného zákona premiér.

„Aby sme vedeli kvôli čomu ženy-matky idú na umelé ukončenie tehotenstva, tak by sme mali vedieť príčiny. Preto navrhujeme, aby bol lepší zber informácií o potratoch,“ povedala v piatok na tlačovej besede poslankyňa OĽaNO Anna Záborská.

Podľa Záborskej ide o to, aby bolo možné identifikovať, či pri rozhodnutí o potrate ide napríklad o finančné alebo sociálne dôvody. Ako zdôraznila, nemenia sa základné podmienky umelého prerušenia tehotenstva.

Zmeniť by sa mala podľa návrhu lehota, počas ktorej si môže žena potrat rozmyslieť. Súčasťou navrhovanej legislatívy má byť aj informovaný súhlas.

 

Kollár má troch poradcov, Matovič zatiaľ dvoch a jedného externého
Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) má v súčasnosti troch poradcov. Sú nimi bývalý diplomat Juraj Priputen, Vlasta Kutláková a Marcela Kulifajová. Čítať ďalej
21 | 06 | 2020 | SITA