V ranných hodinách zadržali policajti v Bratislave vodiča, ktorý jazdil v odcudzenom vozidle
21 | 06 | 2020 I SITA

Policajti dnes v ranných hodinách zadržali v Bratislave vodiča, ktorý jazdil v odcudzenom vozidle značky Renault Clio. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Martiniaková, k odcudzeniu vozidla malo dôjsť dnes okolo 05:30 zo súkromného pozemku v obci Marianka.


„Bratislavskí dopravní policajti dnes v čase krátko pred 06:30 vykonávali odklon dopravy v súvislosti so zaplavením podjazdu na Gagarinovej ulici v Bratislave, keď spozorovali osobné motorové vozidlo značky Renault Clio. Toto osobné motorové vozidlo sa za zvýšenej rýchlosti blížilo k uvedenej uzávere, pričom mu službukonajúca hliadka PZ dávala pokyn na zastavenie. Vodič osobného motorového vozidla na výzvu policajtov nereagoval a uzáveru aj napriek pokynu policajtov obišiel. Následne vodič nezvládol riadenie, narazil do dopravného značenia a v dôsledku mokrej vozovky a jeho vysokej rýchlosti dostal takzvaný aquaplaning. Jeho bezohľadná jazda bola ukončená až na základe zaplavenia vozidla vodou,“ priblížila Martiniaková.

Keďže mali policajti dôvodné podozrenie zo spáchania prečinu krádeže, rozhodli sa osobu sediacu na mieste vodiča obmedziť na osobnej slobode. Muž kládol aktívny odpor, preto boli voči nemu za prísneho dodržania zákonných podmienok použité donucovacie prostriedky.

„Následne boli traja muži eskortovaní k realizácií ďalších procesných úkonov na príslušné policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných kriminalistických úkonov bude odcudzené motorové vozidlo vrátené majiteľovi. Vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti voči trom mužom je predmetom vyšetrovania,“ dodala Martiniaková.

Slovenskí motoristi by sa mali pripraviť na ďalšie zdražovanie
"Vzhľadom na vývoj v predchádzajúcich dvoch týždňoch, kedy ceny ropy najprv stagnovali a následne klesali, očakávame, že benzín na našich pumpách môže v nasledujúcom týždni opäť zdražieť,“ predpokladá analytička Poštovej banky Jana... Čítať ďalej
21 | 06 | 2020 | SITA