Traja mŕtvi a traja zranení pri útoku nožom v Readingu
21 | 06 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Traja ľudia prišli o život a traja utrpeli vážne zranenia pri útoku nožom, ku ktorému došlo v sobotu večer v parku Forbury Gardens v centre juhoanglického mesta Reading. Polícia tento čin však nehodnotí ako terorizmus, ako to tvrdili britské médiá.


"V súčasnosti to nie je klasifikované ako teroristický čin, ale vo veci motívu sme stále otvorení," uviedol v nedeľu ráno podľa agentúry DPA Ian Hunter, šéf polície v regióne Thames Valley.

Dodal, že vyšetrovateľom napriek tomu pomáhajú kolegovia z protiteroristického oddelenia.

Zároveň potvrdil, že bol zadržaný 25-ročný predpokladaný páchateľ. Nevyjadril sa však k informáciám, že ide o Líbyjčana. Ďalšie osoby v súvislosti s týmto incidentom polícia nehľadá, Hunter však vyzval občanov, aby boli "ostražití a nahlásili čokoľvek podozrivé".

Policajti podľa televízie Sky News uskutočnili aj raziu v bytovom dome nachádzajúcom sa na okraji parku Forbury Gardens. Nie je však známe, či súvisí so zadržanou osobou.

Miestna polícia predtým oznámila, že na miesto činu prišla spolu s ďalšími pohotovostnými zložkami okolo 19.00 h miestneho času (20.00 h SELČ). Následne zatkla muža, ktorý je teraz vo väzbe.

Tri znásilnenia a doživotná trauma: Hviezde seriálu Tie roky sedemdesiate hrozí 45 rokov väzenia!
Herec Danny Masterson (44) z populárneho amerického seriálu Tie roky sedemdesiate čelí obvineniu zo znásilnenia troch žien, ktoré mal pred napadnutím zdrogovať. Všetky obete navyše tvrdia, že ich prenasledovali členovia hercovej „sekty“ a chceli... Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | Timotej Dudka


Útok sa stal v oblasti, kde sa predtým konal pokojný protest hnutia Black Lives Matter (Na životoch černochov záleží). Jeho organizátori i polícia však tvrdia, že útok s demonštráciou nesúvisí, keďže sa stal až po jej skončení.

"Park bol dosť plný, veľa ľudí sedelo a popíjalo s priateľmi, keď prišiel jeden človek a zakričal niekoľko nezrozumiteľných slov," cituje agentúra Press Association očitého svedka. Muž sa potom podľa neho vydal k skupine asi desiatich ľudí a troch z nich bodol do krku a trupu. Následne pribehol k inej skupine a zranil jednu osobu na krku.

Na útok reagoval aj britský premiér Boris Johnson.  "Moje myšlienky sú so všetkými, ktorých sa týka hrozný incident v Readingu. Ďakujem pohotovostným zložkám na mieste činu," napísal na Twitteri.

Reading leží približne 70 kilometrov západne od Londýna a má viac ako 160.000 obyvateľov.

Angelina Jolie má čudnú úchylku!
Angelinu Jolie fascinuje krv. Na svadbe s prvým manželom Jonnym Lee Millerom mala jeho kožené nohavice a biele tričko, na ktorého chrbáte napísala ženíchove meno vlastnou krvou, píše portál Stars24. Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | Timotej Dudka