Pellegriniho strana bude podľa Žigu poslednou záchranou sociálnej demokracie na Slovensku
21 | 06 | 2020 I SITA

Vznikajúca strana podpredsedu Národnej rady SR Petra Pellegriniho (Smer-SD) je poslednou záchranou sociálnej demokracie na Slovensku. V dnešnej diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) O 5 minút 12 to povedal bývalý minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD).


Súčasný šéf rezortu Richard Sulík (SaS) zopakoval, že strana Sloboda a Solidarita (SaS) nateraz vylučuje spoluprácu so stranami Smer - sociálna demokracia (Smer-SD), Slovenská národná strana (SNS) a Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS). Spoluprácu so vznikajúcou stranou Pellegriniho tak zatiaľ nevylúčil.

Žiga v relácii uviedol, že strana Smer-SD síce vo februárových parlamentných voľbách získala vyše 18 percent, no napriek tomu nemala koaličný potenciál. „Za Smer sa ľudia hanbili kandidovať, respektíve priznať, že stranu volili, a to nie je v poriadku,“ priblížil Žiga.

Názov strany ešte podľa jeho slov nemajú stanovený, „v hre je päť-šesť názvov“. V lete by chceli začať zbierať podpisy potrebné na vznik strany. Sulík Žigovi odporučil, aby sa vznikajúca strana nazvala „Pellegriniho jedenástka“.

Súčasným systémom nebudeme schopní vyčerpať európsku pomoc, tvrdí Matovič
Finančný balík z Európskej únie v objeme osem miliárd eur na pomoc po pandémii nového koronavírusu Slovensko nebude schopné vyčerpať za súčasného nastavenia systému. Čítať ďalej
21 | 06 | 2020 | TASR