Pápež podporil ochranu životného prostredia počas pandémie
21 | 06 | 2020 I SITA

Pápež František vyzval hnutia bežných ľudí na ochranu životného prostredia po tom, čo zákazy vychádzania v dôsledku koronavírusu "opäť odhalili krásu toľkých miest bez dopravy a hluku".


V príhovore pár stovkám veriacich na Námestí svätého Petra v nedeľu povzbudil iniciatívy, aby sa starali o planétu. Príkladom takéhoto úsilia, ktoré začalo ako výsledok pandémie, je aj nedeľňajšie upratovanie brehov rieky Tiber v Ríme.

Ochrana životného prostredia je jedným z typických znakov Františkovho pontifikátu. Vatikán počas uplynulého týždňa vydal návod na zavedenie pápežovej encykliky Buď pochválený z roku 2015, v ktorej obvinil bohaté krajiny a záujmy korporácií z ničenia Zeme pri hľadaní zisku.

Vedci po celom svete skúmajú vplyv obmedzení pohybu a priemyselnej výroby na znečistenie ovzdušia a morí i na život vo voľnej prírode.

Slovenskí motoristi by sa mali pripraviť na ďalšie zdražovanie
"Vzhľadom na vývoj v predchádzajúcich dvoch týždňoch, kedy ceny ropy najprv stagnovali a následne klesali, očakávame, že benzín na našich pumpách môže v nasledujúcom týždni opäť zdražieť,“ predpokladá analytička Poštovej banky Jana... Čítať ďalej
21 | 06 | 2020 | SITA