Krištúfková sa vzdala postu splnomocnenkyne vlády pre rodinu (aktualizácia)
21 | 06 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Poslankyňa Sme rodina P. Krištúfková sa po piatoch dňoch vzdala postu splnomocnenkyne vlády pre rodinu.


Poslankyňa hnutia Sme rodina Petra Krištúfková už nechce byť splnomocnenkyňou vlády pre podporu rodiny. Informovala o tom v nedeľu.

"Nestojí mi za to, aby cez moju osobu útočili na vládu, na ministra, na naše hnutie a už vôbec nie na moje deti," uvidla poslankyňa.

Aktualizované 21.6. o 17.35. hod.:


Predseda parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár zdôraznil, že za ňou stojí.

V reakcii na medializované informácie, že v roku 2009 strávila dovolenku na jachte Mariana K. s jeho exmanželkou, Krištúfková uviedla: "V tejto dobe som bola kamarátka s jeho exmanželkou. Naopak, Marian K. bol voči mne rezervovaný. Myslím si, že to bolo z toho dôvodu, že z hĺbky duše nenávidel Borisa Kollára."

Dodala, že nevedela, či je to jeho loď a nemôže za to, že sa tam za manželkou zastavil. Svoju medializovanú komunikáciu s Marianom K. vysvetľuje tým, že mal disponovať informáciami o probléme súvisiacom s jej dcérou. Krištúfková poznamenala, že jej minulosť je známa. Skonštatovala, že mala v mladosti obdobie rebelantstva.

Výskyt depresie u tehotných žien a čerstvých matiek sa počas pandémie takmer strojnásobil
Tehotné ženy a čerstvé matky už čelia vyššiemu riziku depresie a úzkosti, pandémia však ich problémy zhoršila. Čítať ďalej
21 | 06 | 2020 | SITA


"Samozrejme, že malo aj následky a tie následky pretrvávajú celý život," povedala s tým, že nie je tajomstvom ani to, že svoje prvé dieťa má so zavraždeným mafiánskym bossom Robertom Diničom. Krištúfková zdôraznila, že naďalej bude pokračovať v práci a riešiť rôzne formy pomoci ľuďom. Skonštatovala, že jej funkcia nemala byť platená. Mala podľa jej slov spočívať v tom, že vychytá nedostatky v legislatíve, ktoré spôsobujú, že niektorí ľudia prepadávajú sitom pri rôznych formách sociálnej pomoci.

Kollár sa za Krištúfkovú postavil. Poznamenal, že po medializovaných informáciách sa stupňovali ataky prostredníctvom jej osoby na vládnu koalíciu a hnutie Sme rodina. Priblížil, že inštitút zanikne, nikto Krištúfkovú nenahradí a sama bude pokračovať vo svojej práci a riešiť problémy ľudí v sociálnej oblasti.

O vytvorení funkcie a menovaní Krištúfkovej rozhodla vláda počas uplynulého týždňa. Nový post mal vzniknúť na návrh ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina). Jej úlohou mala byť najmä koordinácia plnenia úloh v oblasti podpory rodiny a sociálnej pomoci, ktoré pre orgány štátnej správy, územnej samosprávy, mimovládne neziskové organizácie, ako aj iné subjekty vyplývajú z právnych predpisov a rozhodnutí vlády.

Krištúfková trávila dovolenku na Kočnerovej jachte, priznala sa aj k vzájomnej komunikácii
Splomocnenkyňa vlády pre rodinu Petra Krištúfková (Sme rodina) priznala komunikáciu s Marianom Kočnerom. Podľa najnovších informácii, ktoré priniesol denník SME, však zatajila, že v roku 2009 trávila letnú dovolenku na jeho jachte Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok