Koalícia neumožní Pellegriniho poslancom vytvoriť parlamentný klub
21 | 06 | 2020 I Peter Haluza

Poslanci SaS sa dohodli, že nebudú hlasovať za vznik poslaneckého klubu "Pelleho 11-tky". 


"Ja osobne som za to, aby ten klub vznikol, lebo pripeje to k takej štábnej kultúre v Národnej rade," povedal v relácii O 5 minút 12 na RTVS k téme o možnom vytvorení poslaneckého klubu okolo Petra Pellegriniho šéf strany SaS Richard Sulík.

Podľa neho názor strany SaS je v tomto odlišný. Poslanci jeho strany sa podľa Sulíka dohodli, že nebudú hlasovať za vznik klubu "Pelleho 11-tky". "Takýto istý postoj je aj vo zvyšku koalície," dodal Sulík. Dôvodom podľa neho je, že vznikne strana, ktorá neprešla voľbami a ide o ľudí, ktorí boli na kandidátke inej politickej strany.

Exminister hospodárstva Peter Žiga, ktorý sa pridáva k novovznikajúcemu subjektu P. Pellegriniho, v tejto súvislosti Sulíkovi pripomenul, že predstavitelia tejto strany získali väčší počet preferenčných hlasov ako celá SaS dohromady.

Parlament sa najbližšie stretne na schôdzi v júli. Poslanci Pellegriniho skupiny sú pripravení ponúknuť svoje parlamentné funkcie až na septembrovej schôdzi. Okrem Pellegriniho, ktorý je podpredsedom národnej rady, post šéfa výboru výboru na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu zastáva Peter Žiga. Predsedom parlamentného výboru pre nezlúčiteľnosť funkcií je Richard Raši.

Zavedenie hmotnej zodpovednosti politikov príde na jeseň, avizuje premiér
Počas pandémie boli obchody zatvorené pre dezinfekciu, a nie z náboženských či podobných dôvodov, vyhlásil Matovič. Čítať ďalej
21 | 06 | 2020 | TASR