Grendel nepovažuje vydávanie vládnych novín za dobrý nápad
21 | 06 | 2020 I TASR

Podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO) nepovažuje vydávanie vládnych novín, na ktorých trvá premiér Igor Matovič (OĽaNO), za dobrý nápad. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii televízie Markíza Na Telo.


Vyjadril sa aj k novele zákona o interrupciách, ktorú predložili do Národnej rady (NR) SR poslanci z klubu OĽaNO. Jej výhodou je podľa Grendela to, že nie je zákazový, ale skôr motivačný. Predseda ĽSNS Marian Kotleba reagoval, že podporia akýkoľvek zákon, ktorý interrupcie obmedzí.

V súvislosti s novelou zákona o prokuratúre si Kotleba a ĽSNS myslia, že je účelovo nastavená pre Daniela Lipšica. Za nezmyselné označil ponúkať možnosť byť generálnym prokurátorom človeku, ktorý prokurátorom nikdy nebol. Grendel odmieta, že je návrh nastavený tak, aby zvýhodnil Lipšica.

Dodal, že prokurátorom môže byť neprokurátor v rôznych zahraničných krajinách. Súhlasí však so sprísnením podmienok, za akých môže byť generálny prokurátor odvolateľný. Kotleba uviedol, že ĽSNS nepríde s vlastným kandidátom na generálneho prokurátora.

Lokálne sa opatrenia proti koronavírusu môžu sprísňovať aj u nás
Je veľmi pravdepodobné, že v priebehu leta bude na Slovensku dochádzať k zavlečeniu koronavírusovej nákazy zo zahraničia a na lokálnej a regionálnej úrovni sa dajú očakávať sprísnené opatrenia proti šíreniu ochorenia COVID-19. Čítať ďalej
21 | 06 | 2020 | TASR


K obvineniu z propagácie rasizmu pre šeky v hodnote 1488 eur Kotleba zopakoval, že výsledná suma bola výsledkom zbierky. Grendel reagoval, že jednu stranu Najvyšší súd (NS) SR už raz Kotlebovi rozpustil, lebo vyhodnotil, že išla proti ústavnému zriadeniu a na základe tejto skúsenosti ťažko vyčítať niekomu, že pripúšťa, že kolektív, ktorý zastupuje Kotleba, má sklony k extrémizmu.

Na reakciu poslanca Milana Mazureka (ĽSNS), ktorý na sociálnej sieti uviedol, že za tragédiou vo Vrútkach stojí Róm, čo bolo neskôr políciou vyvrátené, Kotleba povedal, že to bolo vyjadrenie poslanca Mazureka, nie strany ĽSNS. Predsedníčka mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko Irena Bihariová v tejto situácii uviedla, že to vidí ako snahu vyvolať nenávisť k rómskej menšine.

Grendel si tiež nemyslí, že nová splnomocnenkyňa vlády pre rodinu Petra Krištúfková (Sme rodina) bude prínosom, keďže existuje Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVaR) SR a množstvo iných inštitúcií zameraných na pomoc rodinám.

Slovenskí motoristi by sa mali pripraviť na ďalšie zdražovanie
"Vzhľadom na vývoj v predchádzajúcich dvoch týždňoch, kedy ceny ropy najprv stagnovali a následne klesali, očakávame, že benzín na našich pumpách môže v nasledujúcom týždni opäť zdražieť,“ predpokladá analytička Poštovej banky Jana... Čítať ďalej
21 | 06 | 2020 | SITA