Testy v piatok potvrdili koronavírus u desiatich ľudí
20 | 06 | 2020 I

 Testy v piatok 19. júna potvrdili koronavírus u desiatich ľudí. Počet osôb pozitívne testovaných na ochorenie Covid-19 tak stúpol na 1 586. Laboratóriá za uplynulý deň otestovali takmer 1 300 vzoriek, spolu tak urobili takmer 202-tisíc testov.


Chorobe nepodľahla žiadna ďalšia osoba a nevyliečil sa žiadny ďalší pacient. Celkovo sa doposiaľ uzdravilo 1 447 ľudí. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk. Na Slovensku je tak 111 aktívnych prípadov.

Ako informoval permanentný krízový štáb na korona.gov.sk, aktuálne je hospitalizovaných 20 pacientov. Z tohto počtu u dvoch pacientov bolo ochorenie Covid-19 potvrdené. Nikto nie je na jednotke intenzívnej starostlivosti ani na umelej pľúcnej ventilácii.

Kĺzavý medián ostáva na hodnote tri. Z piatkového testovania potvrdili štyri prípady v Žilinskom kraji, tri v Bratislavskom, dva v Banskobystrickom a jeden v Prešovskom kraji.

Prípad podnikateľov súdených za machinácie pri verejných obstarávaniach je pred najvyšším súdom
Najvyšší súd SR (NS SR) by mal v utorok 23. júna rozhodovať v prípade podnikateľov súdených pre machinácie pri verejných obstarávaniach týkajúcich sa Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK). Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | SITA