Slováci si môžu kúpiť lístky na vlak do Chorvátska za pár eur
20 | 06 | 2020 I Jaroslav Fabok

Od 30. júna do 26. septembra 2020 budú premávať vlaky Regiojetu smerom z Prahy a Bratislavy do chorvátskej Rijeky a slovinskej Ľubľany. Vlaky budú vypravené minimálne trikrát týždenne za historicky najnižšie ceny. 


Jednosmerný lístok si Slováci budú môcť kúpiť už od 22 eur a lehátko v spacom vozni ich vyjde na 30 eur a viac, informuje web Dnes 24. V cene lístka, ktorá sa pohybuje na úrovni ceny jazdy vlakom IC z Bratislavy do Košíc, je zahrnutá miestenka, palubný servis či prístup k wi-fi. 

„Aktuálne je na spoje do Chorvátska predaných viac ako 20-tisíc cestovných lístkov. Uvažujeme o posilnení spojov na každodennú prevádzku,“ povedal hovorca spoločnosti Regiojet Aleš Ondrůj. Prepravca sa zároveň chváli tým, že ceny lístkov vlakom do Chorvátska sú historicky najnižšie. 

Cesta z Prahy do Rijeky potrvá približne 14 hodín a 40 minút, pričom z Prahy bude vlak odchádzať o 17:20 hod. Z Bratislavy budú vlaky predbežne vypravované o 21:15 hod a do destinácie by mali doraziť o ôsmej hodine ráno. Na cestu späť z Rijeky vlaky vyrazia o 18:00 hod., približuje portál Dnes 24. 

Krištúfková trávila dovolenku na Kočnerovej jachte, priznala sa aj k vzájomnej komunikácii
Splomocnenkyňa vlády pre rodinu Petra Krištúfková (Sme rodina) priznala komunikáciu s Marianom Kočnerom. Podľa najnovších informácii, ktoré priniesol denník SME, však zatajila, že v roku 2009 trávila letnú dovolenku na jeho jachte Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok


Vlakové spojenia budú vyrážať minimálne trikrát týždenne z Prahy, Pardubíc, Brna, Břeclavi a Bratislavy s odjazmi v utorok, piatok a nedeľu. Do Ľubľany by mali vlaky doraziť o 5:14 hod a naopak na cestu späť z hlavného mesta Slovinska vyrazia vlaky o 21:55 hod. 

Po príchode do Rijeky budú mať dovolenkári možnosť využiť služby „žltých autobusov“ Regiojetu na presun do ďalších destinácií. Cestujúci tak budú mať prístup aj na ďalšie miesta v Chorvátsku medzi ktoré patrí napríklad Opatja, Rabac, Medulin, Pula, Rovinj, Poreč, Novigrad, Malinska, Šilo, Vrbnik, Krk, Baška, Crikvenica, Novi Vinodolski, Zadar, Split, Šibenik, Makarska a podobne. 

Čo sa týka opatrení zavedených v súvislosti so zabránením šírenia ochorenia COVID-19, návštevníci budú musieť dodržiavať všeobecne platné nariadenia Úradu verejného zdravia v Chorvátsku. Pri vstupe na Chorvátske územie však nie je potrebné preukazovať sa testom na prítomnosť koronavírusu. 

Do toho, v akej európskej frakcii je Sme rodina, nebude Kollárovi „kecať“ žiadny partner, vyhlásil šéf parlamentu
Šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár zdôraznil, že je výsostne jeho záležitosťou, akých má zahranično-politických partnerov. Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | SITA