Krištúfková trávila dovolenku na Kočnerovej jachte, priznala sa aj k vzájomnej komunikácii
20 | 06 | 2020 I Jaroslav Fabok

Splomocnenkyňa vlády pre rodinu Petra Krištúfková (Sme rodina) priznala komunikáciu s Marianom Kočnerom. Podľa najnovších informácii, ktoré priniesol denník SME, však zatajila, že v roku 2009 trávila letnú dovolenku na jeho jachte


Krištúfková sa podľa vlastných slov mala s Kočnerom stretávať len náhodne. „Nie, nestretávali sme sa. Myslím si, že tak, ako keď vy ste ho stretli niekde v Bratislave v meste, tak som ho stretla aj ja," hovorila poslankyňa v minulosti. Podľa denníka SME teraz tvrdí, že na Kočneru jachtu bola pozvaná jeho bývalou manželkou. 

Fotografie, na ktorých nová splnomocnenkyňa vlády pózuje pri lietadle či si užíva more, mala mať v počítači Kočnerova dcéra Andrea. Počítač neskôr zaistila polícia a k fotografiám, ktoré v ňom boli uložené, získala medzinárodná sieť investigatívnych novinárov Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP)

SME dodáva, že hoci mal celý pobyt spolu s cestou platiť Kočner, Krištúfková odmieta, že sa s ním stretla alebo by s ním chodila na spoločné dovolenky. „Vy ste sa ma nepýtali na jeho bývalú manželku. Ja som s ním žiadnu dovolenku netrávila,“ vysvetlila poslankyňa. 

Napriek tomu priznáva, že na jachtu mal zavítať aj Kočner, hoci za ním cielene nešla. Jej slová naozaj potvrdzuje aj fakt, že s Kočnerom na žiadnej z fotografií nie je. Krištúfková zdôrazňuje, že išlo len o vzťah medzi ňou a Kočnerovou bývalou manželkou. 

Polícia začala ďalšie trestné stíhanie v prípade Kiskových videonahrávok
Exprezident Andrej Kiska trvá na tom, že za videonahrávkami, ktoré ho mali skompromitovať, stojí niekto zo Smeru. Vyšetrovateľ začal vo veci dve samostatné trestné stíhania. Čítať ďalej
19 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok


Kočner sa však celou situáciou stihol pochváliť ešte na tlačovej besede v roku 2016. „Tak som povedal, že ja vás zoberiem na dovolenku ku mne na loď. A naozaj Petra Krištúfková bola so svojimi dvoma deťmi, z toho jedno Borisovo, u mňa asi desať dní na lodi,“ hovoril Kočner. 

Pri vzájomnej komunikácii Krištúfkovej s Kočnerom, prostredníctvom aplikácie Viber, si mala nová splnomocnenkyňa s Kočnerom tykať a začiatkom roka 2015 si dohadovali stretnutie v hoteli Crowne Plaza. 

Ahoj. Chcela som Ťa poprosiť, či by si si našiel čas na stretnutie. A či by bol problém, keby sa zúčastnil Tomáš, vie niektoré veci od Kovára, čo ja neviem moc vysvetliť (sú tam nejaké nedoplatky), lebo v decembri s ním hovoril on,“ písala terajšia splomocnenkyňa vlády pred viac ako piatimi rokmi Kočnerovi. 

Neskôr Krištúfková vysvetlila, že komunikácia sa týkala jej vtedajšieho priateľa, ktorý mal mať s Kočnerom konflikt. Priateľ, ktorého Krištúfková však nechcela menovať, sa podľa jej slov s Kočnerom nechcel stretnúť, ale ona sama chcela ich vzájomný konflikt vyriešiť. 

Poslancov zaujíma kultúrna vojna, nie skutočné problémy občanov
Možno by nebolo na škodu spojiť hlasovanie o úprave zákona o interrupciách s hlasovaním o dôvere vláde. Čítať ďalej
18 | 06 | 2020 | Aneta Leitmanová