Elektronický obchod môže byť hnacou silou rozširovania ruských podnikov v Číne
20 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Internetoví predajcovia môžu pomôcť ruským spoločnostiam rozšíriť svoju prítomnosť na jednom z najväčších spotrebiteľských trhov na svete - v Číne, informuje portál RT.


„Ruské malé a stredné podniky by sa nemali brániť expanzii na čínsky trh,“ prehlásil Sergej Iliušin ruským médiám začiatkom tohto týždňa. „Budúcnosť patrí k expanzii ruskej prítomnosti na čínsky trh pomocou veľkých prevádzkovateľov elektronického obchodu.“ Dodal, že maloobchodníci môžu rozvíjať logistiku v Číne a dodávať tak ruské výrobky.

Čínsky internetový gigant Alibaba by mohol byť jedným z hlavných hnacích motorov, vďaka ktorým sa posilní obchodná spolupráca medzi týmito dvoma krajinami. Podľa obchodného zástupcu je Moskva v úzkom kontakte s konglomerátom a snaží sa povzbudiť čínskych prevádzkovateľov, aby podporili dodávky z Ruska do Číny.

Poľsko opäť obvinilo Putina z falšovania dejín a vedenia informačnej vojny
Poľská vláda v piatok obvinila ruského prezidenta Vladimira Putina, že manipuluje s dejinami druhej svetovej vojny tak, aby očistil zločiny Sovietskeho zväzu. Podľa Varšavy to Putin robí v rámci "informačnej vojny" proti Západu. Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Minulý rok spoločnosť Alibaba otvorila spoločný podnik s ruským štátnym investičným fondom, IT spoločnosťou Mail.ru Group a jedným z popredných domácich mobilných operátorov MegaFon. Vedúci ruského fondu priamych investícií (RDIF) Kirill Dmitriev pri vyhlásení dohody uviedol, že umožní ruským dodávateľom osloviť až 1,5 miliardy zákazníkov v Číne a na celom svete.

Iliušin tiež vyzval na vytvorenie „plnohodnotnej ruskej banky“ v Číne na pozadí rastúceho obchodného obratu medzi týmito dvoma krajinami, ktorý minulý rok prekonal 110 miliárd dolárov.

Keďže Moskva a Peking plánujú v nasledujúcich rokoch zdvojnásobiť objem obchodu, je potrebné mať štruktúru na uskutočnenie vzájomných dohôd a vyriešenie súvisiacich otázok.

Sme v zlovestnej novej ére totalitarizmu, kde jedinci využívajú sociálne médiá na zničenie každého, kto s nimi nesúhlasí
Tieto jednotky nenávisti, odsudzovania a moralizovania sú novodobými nacistami. Nenosia uniformy ani nemajú fyzické zbrane, ale ich zbraň psychologického zneužívania na internete je veľmi účinná, informuje portál RT. Čítať ďalej
19 | 06 | 2020 | Marek Molnár