Bulharský prezident odmieta, že dronom špehoval premiéra v jeho spálni
20 | 06 | 2020 I TASR

Zábery ukazujú pištoľ na nočnom stole, hromadu 500-eurových bankoviek či zlaté tehly v otvorenej zásuvke nočného stola.


Bulharský prezident Rumen Radev odmietol vo štvrtok obvinenia, podľa ktorých mal použiť dron na vyfotografovanie premiéra Bojka Borisova v jeho spálni. Niektoré z týchto fotografií kolovali aj na internete, píše agentúra DPA.

Borisov obvinil prezidenta zo "špehovania prostredníctvom dronu", keďže na verejnosti sa objavili zábery spiaceho Borisova v jeho posteli zverejnené anonymom. Ďalšie zábery ukazujú pištoľ na nočnom stole, hromadu 500-eurových bankoviek či zlaté tehly v otvorenej zásuvke nočného stola.Radev býva v rezidencii neď aleko premiérovej vily vlastnenej štátom, ktorá sa nachádza v časti Bojana neďaleko Sofie.

"V minulosti som síce pilotoval lietadlá a ovládal drony, no nemám nič spoločné s tým, o čom Borisov hovorí," tvrdí Radev, ktorý je bývalým bojovým pilotom. Radev už požiadal zodpovedné orgány, aby preskúmali pôvod zverejnených záberov.

Okupácia časti poľského územia bola nevyhnutnosťou pre porážku Nemcov, napísal Ľ. Blaha
"Ruský národ je hrdinský národ. Žiaden iný národ sa vo vojne proti fašistom neobetoval tak, ako Rusi a preto je našou morálnou povinnosťou im za to ďakovať a chrániť dejiny pred falšovaním a prepisovaním," uviedol Ľ. Blaha vo svojom príspevku na... Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | Peter Haluza


Borisov z vládnej strany Občania za európsky rozvoj Bulharska (GERB) v stredu večer obvinil svojich politických oponentov z marenia jeho snahy o zavedenie eura v Bulharsku tým, že sa ho pokúšajú zosmiešniť.

"Mám v úmysle viesť krajinu do bankovej únie EÚ a eurozóny. Nedonútia ma rezignovať", vyhlásil Borisov. Bulharská konzervatívno-nacionalistická vláda plánuje požiadať v júli o vstup krajiny do európskeho mechanizmu výmenných kurzov ERM 2, ktorý je jedným z hlavných krokov k prijatiu eura.

Počas uplynulých dní Bulharsko splnilo poslednú podmienku pre vstup do bankovej únie a čakárne na euro. V tejto krajine je však podľa Transparency International spomedzi členských štátov Európskej únie najvyššia miera korupcie.

Ako tvrdia analytici, korupcia na vysokých postoch predstavuje najväčšiu prekážku, ktorá Bulharsku bráni v tom, aby prilákalo viac zahraničných investícií a stalo sa súčasťou schengenského priestoru.

Kajetán K. tvrdí, že zlaté tehly získal z celoživotných úspor jeho rodiny
Bývalý predseda Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetán K. tvrdí, že pri nákupe predmetného zlata ide o zhodnotenie celoživotných úspor jeho rodiny vrátane úspor jeho otca. Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | TASR