Sledovanie novinárov vykonával P. Tóth z vlastnej iniciatívy, tvrdí Kočner
19 | 06 | 2020 I TASR

Sledovanie novinárov vykonával a organizoval svedok Peter Tóth z vlastnej iniciatívy a komunikáciu cez aplikáciu Threema doplnili.


Počas výsluchu prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vladimírom Turanom to uviedol Marian K., ktorý stojí pred senátom Špecializovaného trestného súdu v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka.

„Threema nie je autentická,“ uviedol na mnoho otázok okolo komunikácie cez aplikáciu obžalovaný Marian K. Odmieta, že by Tóthovi poslal adresu Kuciaka vo Veľkej Mači, rovnako ako odmieta, že by písal Tóthovi v deň vraždy novinára o „pozastavení činnosti tímu“.

Sledovacie komando mal podľa slov Mariana K. organizovať samotný Tóth, ktorý mal novinárov nenávidieť oveľa viac ako on, a mal tak robiť z vlastnej iniciatívy. „Poskytol som Tóthovi na získavanie informácií z prostredia novinárov dokopy asi 10.000 alebo 12.000 eur od augusta do konca roka 2017,“ ozrejmil obžalovaný. Materiály zo sledovania novinárov, ktoré sa našli na USB kľúči, Marian K. nikdy nevidel, pretože podľa vlastných slov nevlastní počítač a nikdy ho nevlastnil.
Pri zrážke vlaku s osobným autom zahynul 32-ročný vodič
Pri zrážke vlaku s osobným autom Dacia na železničnom priecestí v Martine zahynul v piatok 32-ročný vodič osobného auta. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Čítať ďalej
19 | 06 | 2020 | TASR


Za Tóthov projekt považuje Marian K. aj tzv. „Lipšicovo stádo“ z roku, keď anonym na internete zverejnil komunikáciu viacerých slovenských novinárov. Marian K. ju vtedy prezentoval sám na tlačovej konferencii.

K telefonátu, v ktorom Marian K. Kuciakovi povedal, že sa mu bude špeciálne venovať, uviedol Marian K., že to povedal v afekte. „Venovaním sa“ vraj myslel, že bude analyzovať na svojom portáli Na pranieri jeho články. Turan sa pýtal Mariana K. aj na komunikáciu s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom, v ktorej si mal Marian K. od Bödöra pýtať lustrácie. „Pán Bödör pre mňa nerobil nikdy nič,“ reagoval Marian K., podľa ktorého boli s Bödörom známi.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav M., Tomáš Sz., Alena Zs. a Marian K. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

OĽaNO chce od žien vedieť dôvod interrupcie (aktualizácia)
OĽaNO bude zaujímať, či pri rozhodnutí o potrate ide napríklad o finančné alebo sociálne dôvody. Čítať ďalej
19 | 06 | 2020 | Peter Haluza, TASR