S tragicky zosnulým J. Budzom sa rozlúčili stovky ľudí
19 | 06 | 2020 I TASR

Učiteľ J. Budz možno dostane vyznamenanie in memoriam.


S tragicky zosnulým učiteľom Spojenej školy vo Vrútkach Jaroslavom Budzom sa v piatok vo vrútockom dome smútku rozlúčili stovky ľudí.

"S veľkým pohnutím a bolesťou som prijala správu o udalosti, ktorá sa udiala. Spolu s vami nechápem a smútim, že sa niečo také zarmucujúce mohlo stať. Prišli sme o vzácneho človeka, ktorý obetoval svoj život za iných. Pán učiteľ Jaroslav Budz v osudovej chvíli konal najlepšie, ako vedel, konal podľa najvyšších princípov ľudskosti. Bol to čin obdivuhodného človeka, na ktorého môžeme byť právom hrdí," prihovorila sa smútočnému zhromaždeniu v liste prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Zástupca riaditeľky zahynul 11. júna pri pokuse zastaviť ozbrojeného útočníka, ktorý násilne vnikol do budovy školy. Pri incidente vo vrútockej škole zomreli dvaja ľudia. Viacero osôb je zranených, medzi nimi aj deti.

Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) na sociálnej sieti vyjadril úctu učiteľovi matematiky a chémie Jaroslavovi Budzovi, ktorý podľa neho "obetoval vlastný život, aby zachránil životy detí a učiteľov". Označil ho za hrdinu, a preto navrhne prezidentke SR Zuzane Čaputovej udeliť učiteľovi štátne vyznamenanie in memoriam.

Nový film o princeznej Diane by mal ukázať aká v skutočnosti bola a nie manipulovať históriou
Už sa zdá, že blížiaci sa životopisný film „Spencer" bude maľovať princeznú Dianu vo veľmi priaznivom svetle. Prečo však nemôžeme mať realistickejšie zobrazenie, ktoré povie pravdu a nenaruší históriu? Píše vo svojom komentári Chris... Čítať ďalej
19 | 06 | 2020 | Preklad: Marek Molnár