Beňová sa pustila do Fica, všade vidí len zradcov, napísala europoslankyňa
19 | 06 | 2020 I Jaroslav Fabok

Odchod Petra Pellegriniho zo Smeru rozpútal búrku aj medzi stálicami strany. Europoslankyňa Monika Beňová, ktorá stála pri zrode Smeru, kritizuje vyjadrenia jeho šéfa Roberta Fica. Tvrdí, že jeho prejav bol nedôstojný a neprofesionálny pričom za všetkým vidí  paranoju predsedu. 


„Predseda strany, ktorá má 21 rokov a ktorá napriek všetkému stále disponuje pomerne solídnou voličskou základňou, má povinnosť postaviť sa pred média a vysvetliť našim voličom čo sa deje a najmä, čo sa bude diať ďalej,“ odkázala Ficovi Beňová prostredníctvom Facebooku. 

Politička, ktorá pôsobí v strane Smer už od jej vzniku v roku 1999, použila na adresu Fica tvrdé slová. To, ako sa predseda Smeru vyslovil je podľa nej politicky ale aj ľudsky neakceptovateľné. Za neuveriteľnú považuje najmä stať, v ktorej Fico hovorí o „Kaliňákových deťoch“ a „biznis krídle“ strany. 

„Mrzí ma, že o novej sociálnej demokracii rozprávajú predstavitelia, ktorých novinári dlhodobo označovali za tzv. “biznis krídlo“ v strane SMER-SD a "deti “ Roberta Kaliňáka (napr.Saková,Tomáš),“ napísal totiž Fico v stredu na Facebooku. 

Kočner sa pokúšal získať vplyv na viacero elitných policajtov
Správy z Novej Threemy prezrádzajú, že Marian Kočner sa mal pokúšať získať vplyv na viacerých policajtov z NAKA. Najskôr sa hovorilo o dnes už bývalých policajtoch Štefanovi Jombíkovi a Jaroslavovi Barochovskom, nové zistenia však ukazujú, že... Čítať ďalej
18 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok


„Nemôže očakávať, že ho budeme donekonečna ľutovať za stav, do ktorého sám seba vmanévroval,“ zdôraznila nadôvažok na adresu Fica poslankyňa, ktorá už štvrté volebné obdobie v poradí zasadá v laviciach Európskeho parlamentu.  

Dokazuje to len fakt, v akej hlbokej paranoji sa R. Fico nachádza. Všade vidí len zradcov a nepriateľov a sedí sám, schovaný kdesi, namiesto toho, aby sa postavil k situácii čelom a ponúkol riešenie,“ pokračuje vo výbušnom prejave Beňová a zároveň požaduje, aby Fico za vzniknutý stav prijal zodpovednosť a k celej situácii sa vyjadril. 

Beňová za problém považuje aj to, že po odchode viacerých politikov ostali v smere len dvaja podpredsedovia z piatich. Zároveň by chcela, aby sa zišlo predsedníctvo strany, ktoré by malo zvolať stranícky snem a vyriešiť na ňom personálne otázky v strane.  

Poslancov zaujíma kultúrna vojna, nie skutočné problémy občanov
Možno by nebolo na škodu spojiť hlasovanie o úprave zákona o interrupciách s hlasovaním o dôvere vláde. Čítať ďalej
18 | 06 | 2020 | Aneta Leitmanová